Nekonečné čakanie na cesty- slovenská realita
06 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Na neschopnosť dokončiť D4R7 už niekoľkokrát reagoval bratislavský primátor Matúš Vallo, informujú Bratislavské noviny. Zdôvodňoval to postupným otváraním nových úsekov bratislavského obchvatu, pravidlá sa menia za pochodu.


V sobotu 2. októbra sa podľa tlačového oznámenia konzorcia Construction, s. r. o. otvoril kus z dokončeného úseku v dĺžke 6,3 km. Ďalšie časti sa budú otvárať neskôr, takže si Bratislavčania a dochádzajúci zase počkajú. Isto to nebude také dlhé ako čakanie na diaľnicu do Košíc.

„Dôvod postupného otvárania úsekov pramení z komplikovanejšej organizácie dopravy a vyvarovania sa dôsledkom možných dopravných zápch. (...) Výsledkom pre všetkých vodičov bude pohodlnejšie spojenie po R7 a D4 do Bratislavy,“ ubezpečilo verejnosť konzorcium.

Bratislavčania si teda musia počkať na otvorenie celého obchvatu. Treba dúfať, že pre tieto zdržania sa vytvorí kvalitná cestná komunikácia, ktorá zmierni každodenné zápchy na cestách.

Ďalší zákon o potratoch: Trpký reálny príbeh poslankyne Marcinkovej Záborskú nedojal!
A opäť jednajú o potratoch! V parlamente je na stole ďalší zákon, ktorý rieši tehotenstvo a jeho umelé prerušenie. Návrh podporuje okrem iných aj Anna Záborská z OĽANO, u ktorej nejde ani zďaleka o prvú takúto iniciatívu. Problém tu však vidí... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Diana Zaťková