Poslanci pokračujú v schôdzi, diskutujú o správe D. Lipšica
05 | 10 | 2021 I TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR pokračujú od utorkového rána v rokovaní 40. schôdze. V pléne diskutujú o správe špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica o činnosti Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) za rok 2020. Lipšic vo svojom vystúpení reagoval na otázky poslancov, ktorí vystúpili v rozprave ešte v piatok (1. 10.). Plénum rokuje na aktuálnej schôdzi už štvrtý týždeň.


Lipšic reagoval napríklad na otázky okolo inštitútu spolupracujúcich obvinených. Pripomenul, že viacerí boli, a tiež budú odsúdení na nepodmienečné tresty.

Okrem správy o činnosti ÚŠP majú poslanci na programe ešte viacero neprerokovaných bodov programu. Medzi nimi i ďalšie informačné správy. Prerokovať majú aj viacero noviel z dielne koaličných či nezaradených poslancov.

Plénum má tiež ešte prebrať návrhy vicepremiéra pre legislatívu Štefana Holého (Sme rodina), medzi nimi aj novelu zákona o verejnom obstarávaní.

Je načase, aby Národný bezpečnostný úrad odobral Lipšicovi bezpečnostnú previerku, myslí si „Ďateľ“ Tóth
Na Slovensku stále neutícha kauza okolo šéfa špeciálnych prokurátorov Daniela Lipšica a jeho stretnutiach s podnikateľom Petrom Koščom, ktorý je stále na úteku pred spravodlivosťou. Zaujímavý názor na Lipšica má Kočnerov bývalý kamarát Peter... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik