Matovič odkázal ministrom: Nikto nedostane viac! Nie som Ježiško
05 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

A odkiaľ ich mám zobrať? Pýta sa Matovič. Plánované príjmy štátneho rozpočtu na budúci rok sú 20 miliárd eur a oni si pýtali navyše 6,6 miliárd eur. Len, bohužiaľ, nikto z nich neprišiel s návrhom, odkiaľ to mám zobrať. 



Nešetríme ani nemíňame



Deficit budúcoročného štátneho rozpočtu by mal byť na úrovni okolo 4,3 %. Uviedol to minister financií  Igor Matovič pred mimoriadnym zasadnutím koaličnej rady, píše portál ereport.sk.

„My v tomto na Slovensku nie sme veľmi slobodní. Podľa pravidiel Európskej komisie môžeme predložiť návrh deficitu približne vo výške 4,3 %, s tým, že na budúci rok takzvané konsolidačné úsilie bude nula. To znamená, že nešetríme, ale ani nemíňame navyše,“ povedal Matovič.
Ozdravovanie sa však nesmie pribrzdiť

Podľa neho jediná zmena v rozpočte by bola z dôvodu, že sa zlepší stav ekonomiky, firmám sa lepšie darí a my menej míňame v súvislosti s opatreniami pre ochorenie COVID-19. Aj postoj Komisie je vraj taký, že na budúci rok voči európskym krajinám nebude vyžadovať šetrenie, aby sa nepribrzdilo ozdravovanie sa ekonomík v rámci EÚ.

Napriek hrozbe zastavenia produkcie pečiva, pekári prišli s novinkou. Budete prekvapení, s akou.
Vitamín D a imunita Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Eka Balašková


Minister financií priznal, že jeho koaliční partneri z vlády chodili v ostatnom čase s požiadavkami na navýšenie rozpočtu jednotlivých ministerstiev v celkovej hodnote 6,6 miliardy eur.

„Plánované príjmy štátneho rozpočtu na budúci rok sú 20 miliárd eur a oni si pýtali navyše 6,6 miliárd eur. Len, bohužiaľ, nikto z nich neprišiel s návrhom, odkiaľ to mám zobrať. My sa tu nemôžeme hrať na Ježiška,“ zdôraznil Matovič pred rokovaním koaličnej rady.
Covidová rezerva


Ministerstvo financií plánuje vytvoriť aj covidovú rezervu 700 miliónov eur. “Tieto výdavky sú štvrtinou voči tomu, čo sme tento rok investovali a čo investujeme v súvislosti s ochorením COVID-19. Je to taká realistická rezerva. Inak povedané, ten návrh je taký, že nikto nedostane viac. Najmä rezorty OĽANO dostanú ešte výrazne menej. Je to návrh, ktorý je krutý, ale je to stret s realitou,” konštatoval Matovič.

V Brezne to pochopili: V ambulanciách nemocnice testy od pacientov nevyžadujú!
Konečne na to u nás niekto prišiel. Je všeobecne známe, že aj plne zaočkovaní ľudia sú prenášačmi koronavírusu. Niekto im však dal nezmyselnú výhodu, že sa nemusia, na rozdiel od nezaočkovaných, testovať. V breznianskej nemocnici to už ale neplatí.... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik