Covid sa o rok zmení na bežné prechladnutie, oznámil šéf Moderny
05 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Šéf Moderny oznámil prognózy, vďaka ktorým si snáď oddýchneme. Aj od opatrení, aj od očkovacej kampane. V rozhovore, ktorý priniesol švajčiarsky denník Neue Zürcher Zeitung predpovedal: „Odteraz o rok, predpokladám," píše portál Dnes24.sk. 


„Tí, ktorí sa nezaočkujú, budú imunizovaní prirodzene, pretože variant delta je veľmi nákazlivý," povedal. Celé to podľa neho dopadne podobne ako s chrípkou. V rozhovore, ktorý citovala v NZZ agentúra ANSA, podľa Dnes24.sk uviedol: "Môžete sa dať zaočkovať a prejsť zimou v poriadku, alebo tak neurobiť a riskovať, že ochoriete alebo dokonca skončíte v nemocnici."  V druhej polovici budúceho roka by sme už ale mali viesť normálny život.

Štubniak tiež reaguje na polhodinový plytký prejav zlej herečky
Asi nikoho neprekvapí, že autorom prejavu pani prezidentky je pán, ktorý si svoje pero ostril niekedy v osemdesiatych rokoch. V súčasnosti je to pero už asi vypísané a unavené, lebo prejav celý bol taký, ako strava v našich nemocniciach. Síce... Čítať ďalej
03 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Ďalšie mutácie sa neočakávajú

"Profesor medicíny na Oxfordskej univerzite John Bell povedal, že vírus by na budúcu jar mohol byť podobný ako bežné prechladnutie. Pripomenul, že na ochorenie COVID-19 zomierajú prevažne starší ľudia a nie je úplne jasné, či všetky tieto úmrtia zavinil Covid," píše portál Dnes24.sk.

Situácia sa má podľa expertov z Veľkej Británie upokojiť už na jar. Tí podľa portálu Dnes24.sk uviedli informáciu, že ochorenie COVID-19 do jari budúceho roka zoslabne a bude pripomínať bežné prechladnutie. Neočakávajú sa ani ďalšie mutácie. Informáciu priniesla stanica Sky News.

Čo ale chcú stihnúť je očkovanie detí od piatich rokov a plánujú ho rozšíriť aj na očkovanie od šiestich mesiacov. Spoločnosť Moderna nestihne už vyvinúť tretiu, podpornú dávku a tak sa rozhodli, že očkovať budú iba polovičnou dávkou vakcíny, ktorou sa očkuje prvá a druhá dávka, skonštatoval podľa portálu Dnes24.sk šéf spoločnosti Moderna Bancel.

Exšéf policajnej inšpekcie Szabó sa dohodol: Priznal úplatky a z obvinení sa vyvlečie s podmienkou
Za korupciu a zneužitie právomoci verejného činiteľa podmienka a pokuta! Obvinený Adrián Szabó sa dohodol s prokurátorom o vine a treste. Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Diana Zaťková