Kam chce primátor Hattas Nitru dokopať?
04 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Marek Hattas bol ešte pred tým, ako sa ujal poslaneckého postu v Národnej rade, zvolený za primátora krajského mesta Nitra. Ešte pred tým pôsobil v Hideparku Nitra, čo je komunitná organizácia, spájajúca šport, kultúru, umenie, ekológiu a „otvorene zmýšľajúcich ľudí“.



Zabudol vôl...?


Pár rokov dozadu si vo videu sťažuje, že keď treba informovať napríklad o odstávke vody, tak si to neprečítate v miestnom periodiku, čo podľa neho treba zmeniť. Aj tento názor bol jedným z tých, ktoré Nitrančanom na ňom zrejme imponovali natoľko, že ho zvolili do primátorského kresla. Primátor Hattas má zrejme iné problémy, ako odpovedať na otázky nezávislých poslancov. A my tomu veríme, veď riešiť, kam vlastne politicky patrí, či s Kolíkovou do SaS, alebo s Remišovou Za ľudí, to určite dá zabrať.


Márny boj s prokuratúrou


Občas by sa žiadalo uznať si, že sme spravili chybu. Túto pravdu však primátorovi a tímu Hattas asi nikto nepovedal. V súdnom spore medzi Mestom Nitra, spoločnosťou STRABAG a štátnou spoločnosťou MH INVEST, kde primátor mesta p. Hattas podpísal nezákonne dohodu, ktorou sa malo potichu vytratiť z mestskej kasy skoro 300 000 eur. 


Dôchodcovia sa ozývajú: Matovič, kde si s tou tabuľkou teraz? Ktorú riviéru si máme vybrať?
Mnohí dôchodcovia, ktorí odpracovali celý svoj život, môžu o luxuse v podobe akejkoľvek dovolenky iba snívať. Ozývajú sa, dokonca už aj blogujú. "V roku 2022 mi zvýšia dôchodok o 8,45 € tak to si už budem môcť vybrať luxus," píše jeden z nich vo... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová


Radničné „Hattasoviny“


Pardon – noviny. Táto slovná hračka mi napadla pri prezeraní tohto periodika, ktoré od začiatku robí výraznú propagandu primátorovi a jeho tímu. Pritom Nitrančania vedia, že toľko vychvaľované aktivity sú buď o bombastickom zveličovaní, alebo chválení sa len dokončením projektov, ktoré boli rozbehnuté za predchádzajúceho vedenia mesta. Radničné noviny by mali byť informačným médiom pre všetkých, no od začiatku volebného obdobia dostali nezávislé informácie minimálny priestor.


Jasné, skleník patrí na námestie!


Skrsol niekomu nápad v hlave a cez istý obchodný reťazec projekt skleníka na Svätoplukovom námestí prihlásil do súťaže a – súťaž vyhral. Projekt bol samozrejme napísaný slovami, na ktoré dnes spoločnosť počuje – komunitný rozvoj, ekológia, udržateľnosť životného prostredia a podobne. Stránka nitrianskych lokálpatriotov www.ortodoxninitrancani.sk však vyhlásila anketu, v ktorej sa obyvateľov mesta pýta, či tam ten skleník vôbec chcú. Väčšina ľudí nemá problém so skleníkom ako takým, ale s jeho umiestnením. A tak sa pod anketou množia odpovede, ktoré žiadajú, že keď už skleník, nech je na patričnom mieste, trebárs v mestskom parku. (O narážkach, čo sa bude v skleníku pestovať a či si tam pán primátor bude odskakovať pre fajčivo píšem len pre pobavenie a na odľahčenie)


Blaha: Choďte od toho! Kým je čas! Kým vás odtiaľ ľudia nevyženú čapicami! (VIDEO)
V susedných Čechách sa blížia parlamentné voľby, ktoré budú už o pár dní a podporiť ľavičiarov prišiel aj podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Spravil však Slovensku takú „reklamu“ akú azda len Igor Matovič. Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


Čo mu spravil Svätopluk?


Pýtajú sa s trochou nadsázky Nitrančania, lebo na Svätoplukovom námestí nechalo mesto postaviť osem variabilných modulov. Tie majú letný, aj zimný režim a využívať by ich mali obyvatelia Nitry na oddych. Stáli ich 95.820 €, ale využívať ich zrejme väčšinou nebudú.
Pôvodný ich zámer bol, aby sa na námestie vrátil život. V lete v nich bude príjemné posedenie v tieni a v zime budú moduly slúžiť počas vianočných trhov na predaj. Hovorca mesta Tomáš Holúbek sa v auguste pre NitraLive vyjadril, že moduly budú v prípade potreby demontovateľné.


Proruskí motorkári na amerických motorkách sú pre nás hrozba? Pýta sa generál Viktorín
Proti presunu Múzea SNP v Banskej Bystrici spod Ministerstva kultúry pod správu Ministerstva obrany bolo viacero kompetentných ľudí, ktorí to podporili aj viacerými argumentami. Ako sa teraz ukazuje, vo svojich tvrdeniach mali kus pravdy. Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik



Prečo tvrdím, že bežní obyvatelia Nitry ich zrejme využívať nebudú? Lebo už koncom septembra sa v nitrianskych skupinách na sociálnej sieti objavili fotky, ako si v týchto moduloch „ustlali“ bezdomovci pod vplyvom (nie len) alkoholu. Nie som z tých, čo sa potrebujú pohybovať v sterilnom prostredí, ale aj do mesta radšej idem s chodítkom, lebo ak mám niekde dlho čakať a potrebujem si sadnúť, nechce sa mi sedieť na lavičke, z ktorej možno pred hodinou vstal niekto, kto tam možno nechal nejaké tie svoje telesné tekutiny a presne tak uvažujú aj bežní Nitrančania.


Veta trápna, ale pravdivá


Chceli sme zmenu, máme ju. Len prečo si pán Hattas a jemu podobní myslia, že sme potrebovali zmenu k horšiemu...