Dcéra mala ubližovať vlastnej matke, hrozí jej väzenie
04 | 10 | 2021 I TASR

Trest odňatia slobody až na 15 rokov hrozí 27-ročnej Bánovčanke, ktorá mala ubližovať vlastnej matke. Ženu policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby, informovala v pondelok TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.


"Obvinená žena mala pravdepodobne od roku 2010 do februára tohto roka v Bánovciach nad Bebravou svojej matke počas vzájomného spolužitia opakovane fyzicky ubližovať, vulgárne nadávať a vyhrážať sa jej pod zámienkou získania peňazí," opísala Kuzmová.

Bánovčanka podľa nej mala taktiež matke brániť vo voľnom pohybe po dome a v prípadoch, keď si chcela zavolať pomoc, jej mala ukryť telefón, prípadne odpojiť pevnú linku. "Toto konanie malo matke obvinenej spôsobovať fyzické a psychické utrpenie, čím bolo ohrozené jej fyzické a psychické zdravie," doplnila.

Žena už bola v minulosti súdne trestaná. "Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jej vzatie do väzby. V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov," dodala Kuzmová.

Dôchodcovia sa ozývajú: Matovič, kde si s tou tabuľkou teraz? Ktorú riviéru si máme vybrať?
Mnohí dôchodcovia, ktorí odpracovali celý svoj život, môžu o luxuse v podobe akejkoľvek dovolenky iba snívať. Ozývajú sa, dokonca už aj blogujú. "V roku 2022 mi zvýšia dôchodok o 8,45 € tak to si už budem môcť vybrať luxus," píše jeden z nich vo... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová