Záborská účinkuje v seriáli PUMPA, na konci videa sa váľajú spokojné prasce. NÁHODA?
03 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

"Konzervatívna", ak nie až ultrakonzervatívna poslankyňa Národnej rady Anna Záborská (OĽaNO) sa zjaví v televíznej relácii RTVS Pumpa. "Počas natáčania si zahrala aj so svojím ideologickým rivalom, komikom a zakladateľom satirickej "cirkvi Svedkov Liehovových" Gabrielom Žifčákom. Ich stretnutie malo nečakanú dohru." Túto informáciu priniesol portál 1pluska.sk.


Annu Záborskú vymenovala vláda do funkcie splnomocnenkyne vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia.
Žiadosť satirickej cirkvi

Veľmi operatívne v čase jej prišla žiadosť o pomoc, ktorú jej zaslal zakladateľ satirickej cirkvi Svedkovia liehovovi Archanjel Gabrilej, vlastným menom Gabriel Žifčák. "Pomôžte zabrániť neprávosti páchanej na našich veriacich a zabojujte aj za našu náboženskú slobodu a presvedčenie. Svedkovia Liehovovi sú cirkvou naozaj početnou a na sociálnych sieťach sa k nám hlási približne 120 000 ľudí," informoval Záborskú v otvorenom liste s tým, aby novej cirkvi pomohla prejsť procesom registrácie na ministerstve kultúry. Pripomína vývoj udalostí web 1pluska.sk.

Záborská chce duchovných zaradiť medzi zdravotníkov
Poslankyňa NR SR Anna Záborská (OĽaNO) navrhuje, aby sa poskytovatelia duchovnej služby v nemocniciach stali zdravotníkmi. Podobne, ako sú dnes logopédi, či psychológovia. Súvisí to s tým, že sa starajú o duševné zdravie pacientov, či ich rodinných... Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Michal Filek

Sodomisti a hádam aj na hranicu s nimi

Záborská na oslovenie zareagovala podľa očakávania. Žifčák v rozhovore pre denník Plus JEDEN DEŇ. "Pani Záborská reagovala, že sme sodomisti, že s nami nebude komunikovať," uviedol s tým, že jeho cirkev za svoje práva bude bojovať. Ak nedostanú podporu splnomocnenkyne na ochranu slobody vierovyznania, sú pripravení podať návrh na jej odvolanie z funkcie. Podporu Svedkom sľúbil podľa citovaného zdroja poslanec Národnej rady za SaS Miroslav Žiak.
Zvrat v nakrúcaní relácie RTVS Pumpa

"Účastníci tohto sporu o vierovyznanie sa najnovšie nečakane stretli pri natáčaní nového dielu seriálu RTVS Pumpa. Aj keď si komik Žifčák a poslankyňa Záborská podali ruky, k zmieru nedošlo. Splnomocnenkyňa pre ochranu viery považuje postup Svedkov za zosmiešňovanie a kritizuje otvorený list. Redakcia 1pluska.sk cituje jej odpoveď: "Obsah toho listu proste nezodpovedá agende a štatútu tejto otázky. To by bolo pomýlenie ľudí, že či sa má ten splnomocnenec venovať takýmto otázkam. Pretože ak by som ako splnomocnenec odpovedala jemu, tak to zajtra môže mať haldu otvorených listov, že kto si čo chce založiť, aby som mu v tom pomohla alebo poradila," uviedla v rozhovore pre citovaný denník.
Dá si na stretnutí so Svedkami Liehovovými aj kvapku liehu?

Záborská však podľa 1pluska.sk zraztu povedala, že je pripravená sa stretnúť aj s predstaviteľmi Svedkov liehovových, ale nie v rámci novej funkcie. "Ako poslankyňa Národnej rady, keď ma požiada o stretnutie s tou svojou témou, vôbec nemám problém sa s nim stretnúť. Ale rozhodne nie ako splnomocnenec," odkázala Záborská.
To fakt vyšlo

Najväčšou kuriozitou článku je však reklama istého reťazca, ktorú "ktosi" vložil za video s citovanou odpoveďou Záborskej:

Reprofoto video (@1pluska.sk)


(Medzititulky red.HD.)

Záborská návrhom na prijatie uznesenia o interrupciách údajne porušila koaličnú zmluvu
Skupina konzervatívnych poslancov z OĽaNO na čele s Annou Záborskou predložila návrh, no koaličných partnerov o tom neinformovala. Tým poslanci údajne porušili koaličnú zmluvu. Návrh bol predložený bez toho, aby bol prerokovaný na koaličnej rade,... Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Diana Zaťková