Prvá dáma slovenského popu vydáva nový dvojalbum
03 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Keď zaznie jej meno, niekoľkým generáciám ľudí z bývalého Česko-Slovenska sa z mysle vynorí dievčina s korálikmi vo vlasoch a plachým úsmevom na perách z muzikálu Neberte nám princeznú. Minimálne dvom generáciám jej meno v hlave "pustí platňu" s niektorou z jej početných piesní, ktoré nás sprevádzali životom.


Ikona z Turian nad Ondavou

Turany sú maličká obec kúsok od Stropkova, kde sa v roku 1956 narodila malá Marika. Jej život je ako z rozprávky o Popoluške, no pravdou je, že každý úspech je výsledkom jej cieľavedomosti a pracovitosti.


Zlom na ceste z Brna

Keď hovoríme o cieľavedomosti a pracovitosti, musíme k nim pridať aj nezlomnú húževnatosť, ktorú Marika veľmi potrebovala hlavne v osobnom živote - po autonehode v novembri 1980 totiž ostala na vozíku a to, že spieva je len malý zázrak. Vlastne je to neskutočne vydreté.


Baránek ŠOKUJE: "Podávam trestné oznámenie na vedenie OD IKEA Bratislava" (VIDEO)
"Vyzývam členov exekutívy, poslancov NR SR, ako aj médiá, ktoré ich podporujú - okamžite zastavte s touto zločineckou, bezprávnou svojvôľou. Uvedomte si, kam ste priviedli obyvateľov SR. To, čo páchate, výdatne podporovaní niektorými médiami, je... Čítať ďalej
03 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová


Po albume Zostaň nezostala

... a stiahla sa do úzadia. Nebudeme špekulovať, prečo. Sem-tam sa o nej čosi napísalo, z tohto dlhého obdobia v úzadí pochádzajú dve-tri piesne, ktoré svedčia o tom, že Marika stále na sebe pracovala. Ale kto pozná ľudí s podobnými diagnózami vie, že buď na sebe pracujú, alebo upadajú.


Návratom ohromila

Jej fanúšikovia sa nakoniec dočkali a Marika sa vrátila na scénu. Dokonca odspievala aj niekoľko koncertov, nahrala titulnú pieseň k filmovej rozprávke a...


Prichádza s novým dvojalbumom

Na ňom nájdete 23 zremastrovaných piesní, ktorých autorkou je sama Marika a ako bonus je na ňom aj bonus - remix hitu V období dažďa, ktorý zremastroval Robert Burian. Pre fajnšmekrov bude od novembra v predaji aj vinylová verzia.



Starosta Parihuzoviec Stanko vykoľajil kontrolu RÚVZ v reštaurácii. Ako to skončilo?
Starosta obce Parihuzovce zverejnil video zo svojej nedávnej návštevy reštaurácie v Snine. Kontrola RÚVZ vystresovala mladú čašníčku. Stanko vec chytil do vlastných rúk. Ako to skončilo? Áno, tušíte správne. A tam to nekončí, nasleduje trestné... Čítať ďalej
03 | 10 | 2021 | Petra Demková