Obria pokuta miliardára z Ruska: Oleg Tiňkov uzavrel dohodu o vine a treste
03 | 10 | 2021 I Lukáš Leca

Zakladateľ jednej z najväčších ruských súkromných bánk uzavrel s americkými úradmi dohodu o vine a treste po tom, čo magnát súhlasil s zaplatením viac ako 500 miliónov dolárov v prípade podvodu zatajenia majetku, informuje portál RT.


Oleg Tiňkov je podnikateľ, ktorého majetok má údajne hodnotu približne 8 miliárd dolárov, pričom súhlasil so zaplatením 506 828 377 dolárov. V tejto sume sú zahrnuté nezaplatené dane z roku 2013, penále za občianske podvody a úrokov, uviedlo v piatok ministerstvo spravodlivosti.

Oleg Tiňkov bol zatknutý v Británii vo februári 2020 na príkaz USA. Avšak aj napriek tomu sa vyhýbal vydaniu, pretože sa podroboval lekárskej liečbe leukémie.

Podľa ministerstva spravodlivosti USA miliardár v roku 2013 zatajil majetok a príjem v objeme 1 miliardy dolárov.

Pentagon tvrdí, že pri útoku dronom v sýrskom Idlibe zahynul terorista Al-Káidy
Pentagon priznal útok bezpilotným lietadlom z 20. septembra v sýrskej provincii Idlib, ktorý sa podľa nich zameral na vodcu Al-Káidy Salima Abú-Ahmada a nespôsobil žiadne civilné obete. Túto oblasť kontrolujú militanti podporovaní Tureckom,... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Lukáš Leca


Podľa prokurátorov Tiňkov v daňovom priznaní nepravdivo uviedol príjem nižší ako 206 000 dolárov. Aj napriek tomu, že po predaji časti svojho väčšinového akcionárskeho podielu na burze získal viac ako 192 miliónov dolárov.

Americké daňové predpisy vyžadujú, aby americkí občania platili dane z príjmu dosiahnutého v zahraničí. To platí aj v prípade Tiňkova, ktorý sa vrátil do Ruska po obdržaní amerického pasu v roku 1996. Osoby s majetkom vyšším ako 2 milióny dolárov, ktoré sa vzdávajú amerického občianstva, sú povinné platiť výstupnú daň. Tá sa tvorí na základe akýchkoľvek príjmov a kapitálových ziskov, ktoré by získali, keby predali svoj majetok.

Neuveriteľné: V Nemecku súdia za spoluúčasť na vraždení 96-ročnú dôchodkyňu!
Dobehla ju minulosť. V Nemecku posadili za mreže 96-ročnú dôchodkyňu. V mladosti však nebola žiadne neviniatko. Na jej brutalitu zaplatilo asi10-tisíc ľudí vlastným životom. Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik