Na Novom Zélande sa zhromaždili stovky demonštrantov aby protestovali proti opatreniam (VIDEO)
02 | 10 | 2021 I Lukáš Leca

Veľká skupina demonštrantov sa zhromaždila v parku v Aucklande na Novom Zélande, aby protestovala proti prebiehajúcim opatreniam spojeným s Covidom. Mnohí prišli so sprievodom motocyklov na čele s miestnym vodcom cirkvi, informuje portál RT.


1 000 až 2 000 demonštrantov sa v sobotu stretlo v Aucklande, pričom požadovali ukončenie lockdownu. Karavana motocyklov bola pod vedením Briana Tamakiho, aktivistu proti lockdownom, ktorý stojí v čele kostola so sídlom v Aucklande.



Demonštrácia bola väčšinu času pokojná. Tamaki dokonca predniesol 40-minútový príhovor odsudzujúci drakonické príkazy, ktoré v Aucklande platia už takmer dva mesiace po sebe.



"Je to už 50 dní, počas ktorých sme v domácom väzení. To je to isté, ako s väzňami, ktorí spáchali zločin. Som zatvorený viac ako 50 dní vo svojom dome a nespáchal som zločin. Nič zlé som neurobil a bol som potrestaný. My všetci sme potrestaní," dodal.



Pentagon tvrdí, že pri útoku dronom v sýrskom Idlibe zahynul terorista Al-Káidy
Pentagon priznal útok bezpilotným lietadlom z 20. septembra v sýrskej provincii Idlib, ktorý sa podľa nich zameral na vodcu Al-Káidy Salima Abú-Ahmada a nespôsobil žiadne civilné obete. Túto oblasť kontrolujú militanti podporovaní Tureckom,... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Lukáš Leca