Legendárny Istropolis môže dopadnúť ako PKO
02 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Starosta Rudolf Kusý prekročil právomoci podľa investora, ktorý chce zbúrať ikonický bratislavský Istropolis. Komplex koncertných a divadelných sál bol zaradený medzi kultúrne pamätihodnosti informuje bratislava.sme.sk.


Spoločnosť Immocap, ktorá chce na Trnavskom Mýte v Bratislave vybudovať „Nový Istropolis“ konštatuje, že rokovania so starostom mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Rudolfom Kusým uviazli. Tvrdia, že jeho požiadavky presahujú právomoci starostu, ignorujúc fakt, že starosta zastupuje záujmy občanov. Žiaľ, podľa platnej legislatívy samosprávy v „boji“ s developermi ťahajú za kratší koniec.

Bratislava- Nové Mesto odmieta, že by vychádzalo v ústrety developerom
Tvrdenia o tom, že bratislavské Nové Mesto vychádza v ústrety "viacerým spiacim developerským projektom" v lokalite Železnej studničky sú nepravdivé a zavádzajúce. Pre TASR to uviedol vicestarosta Nového Mesta Peter Vaškovič. Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR


Starosta vraj brzdí projekt

„Opakovane sa nám nedarí vysvetliť mestskej časti, že výstavba kultúrno-kongresového centra na Trnavskom mýte je našou prioritou a svoj zámer dodržíme, ako sme to viackrát verejne deklarovali,“ uviedol generálny riaditeľ Immocap Martin Šramko. Dodáva, že starosta brzdí projekt, ktorý bude prínosom pre mestskú časť.

Kusý žiada písomnú záruku, že po zbúraní tejto významnej stavby, v ktorej sa konali tisícky kultúrnych podujatí, vybuduje nové kultúrno-spoločenské centrum. Stavebník verejne prezentoval, že ho postaví. Občania sú však neraz svedkami toho, že zámer rôznych stavieb, sa líši od výsledku. A dlhodobo hyzdia Bratislavu.

Trvá na písomnom záväzku developera

Starosta vyhlásil, že so zbúraním súčasnej budovy bude súhlasiť len po splnení požiadaviek Nového Mesta. Zároveň si je vedomý toho, že zo svojej pozície nemá zákonné možnosti dávať developerovi požiadavky. Na základe viacerých skúseností mu nestačí slovo developera alebo nevymožiteľné sľuby. Trvá na tom, aby bola pokuta v prípade, že sa kultúrno-spoločenské centrum nepostaví.

Istropolis je stavba celoslovenského významu. Ani vo verejnom záujme nemá samospráva možnosti klásť požiadavky v prospech občanov. Pokojne sa môže stať, že to dopadne ako s budovou PKO, ktorá bola zbúraná a majú ju nahradiť sklenené škatule pre najbohatších nájomníkov.

Jeden z developerov sa ohradzuje voči tvrdeniam starostu Rudolfa K.
Developer projektu na Jaskovom rade sa ohradzuje voči tvrdeniam starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa K., ktorý v súčasnosti čelí obvineniam. Jeho vyjadrenia o tom, že projekt je v rozpore s územným plánom, označuje za nepravdivé, čo má... Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | SITA