Opäť sa bude rozhodovať o slobode slova. Šéf Zem a Vek T. E. Rostas ide pred Najvyšší súd SR
30 | 09 | 2021 I TASR
Opäť sa bude rozhodovať o slobode slova. Šéfredaktor časopisu Zem a Vek Tibor Eliot Rostas sa odvolal proti rozsudku Špecializovaného trestného súdu. Rozhodovať bude Najvyšší súd SR, informuje TASR.

Najvyšší súd (NS) SR sa bude zaoberať v októbri odvolaním v prípade šéfredaktora časopisu Zem a Vek Rostasa. Bol obžalovaný z trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Proti verdiktu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z konca roku 2019 sa odvolal.

NS SR určil termín verejného zasadnutia, na ktorom prerokuje odvolania obžalovaného a prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), na 26. októbra. Vyplýva to z aktuálneho rozpisu činnosti NS SR.

Samosudca ŠTS v Pezinku odsúdil Rostasa 16. decembra 2019. Dostal peňažný trest vo výške 4000 eur. Prípadne náhradný trest odňatia slobody vo výmere troch mesiacov, keby nebol schopný zaplatiť. Prokurátor ÚŠP Tomáš Honz navrhol obžalovanému predtým podmienku s tým, že nežiadal finančnú pokutu.

Blaha koalícii a Čaputovej: My sa nezľakneme. Keď príde čas zúčtovania, vy to pocítite ako prví
Grilovačka, akú asi nikto nečakal. Aj tak by sa dalo nazvať včerajšie vystúpenie generálneho prokurátora Maroša Žilinku v našom parlamente pri predkladaní správy poslancom o činnosti prokuratúry za vlaňajší rok. Čítať ďalej
30 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik