YouTube v Nemecku zablokovala dva videokanály siete Russia Today
29 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Platforma na zdieľanie videí YouTube zablokovala dva kanály spravodajskej televíznej siete Russia Today (RT) v nemčine: RT DE a Der Fehlende Part (DFR).


Korporácia Google, ktorá YouTube vlastní, ako dôvod uviedla porušenie pravidiel týkajúcich sa zverejňovania nepravdivých informácií o koronavírusovej infekcii a nerešpektovanie pravidiel používania YouTube.

Ani jeden zo zrušených účtov nie je možné obnoviť, uviedol v stredu ruský spravodajský web Meduza.io.

Podľa agentúry Interfax na túto situáciu reagovalo ruské ministerstvo zahraničných vecí vyhlásením, že požiada príslušné ruské rezorty, aby pripravili odvetné opatrenia proti nemeckým médiám a YouTube.

Štát aj médiá nám o Covide povedia všetko, jedno však intenzívne utajujú, a to je "R"
"R", ak som rátal pozorne, je tridsiate druhé písmeno slovenskej abecedy. V prípade pandémie, s ktorou sa učíme spolunažívať, je však takpovediac "na bedni". Na stupni víťazov. "R" označuje reprodukčné číslo a v jednom písmene sa tak dozvieme, aký... Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | Ivan Brožík


Spoločnosť Google vo svojom vyhlásení uviedla, že RT DE dostalo upozornenie za publikovanie obsahu, ktoré porušovalo pravidlo o zákaze lživých informácií o infekčnom ochorení COVID-19, s následným pozastavením práva na publikovanie nových videí.

Počas režimu pozastavenia práv sa ho však RT DE pokúsila obísť tým, že svoje videá zverejnila na inom, záložnom YouTube kanáli. Spoločnosť Google ich následne zablokovala obidva.

Šéfredaktorka Russia Today Margarita Simoňjanová vo svojom vyhlásení ku kauze pripomenula, že Luxembursko odmietlo udeliť televízii RT licenziu na vysielanie, pričom sa odvolalo na rozhodnutie nemeckých úradov. Vzniknutú situáciu označila za "naozajstnú mediálnu vojnu, ktorú vyhlásil nemecký štát ruskému".

Ruské ministerstvo zahraničných vecí označilo kroky na serveri YouTube za "akt bezprecedentnej informačnej agresie" a vyjadrilo presvedčenie, že videohostingová platforma ich podnikla "s verejnou a súkromnou podporou nemeckých úradov a miestnych médií".

"Cieľ agresie voči projektom ruského mediálneho holdingu je zrejmý – prehlušiť zdroje informácií, ktoré nezapadajú do rámca vyhovujúceho" nemeckým úradom.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že  kanály RT na YouTube majú "700.000 po nemecky hovoriacich divákov". Poukázalo tiež na to, že boli zablokované v Medzinárodný deň univerzálneho prístupu k informáciám.

Takto to pôjde s nami do psej matere... Cenzúra je zakázaná v Ústave SR!!!
Dnes služba YouTube obmedzila videokanál MUDr. Igora Bukovského. Jednoducho zaúradovala cenzúra. Cenzúra, ktorá je podľa Ústavy Slovenskej republiky zakázaná. Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič