Smutný príbeh Ellen/Elliot Page: Od hollywoodskej kráľovnej pôvabu po trans aktivistu (Brendan Heard)
28 | 09 | 2021 I Preklad: Lukáš Leca

Hercova premena rôznymi fázami dnes vytvorila osvedčenú cestu pre mladých: od feministky cez vegánku po homosexuála až po transgendera za 12 rokov, píše vo svojom komentári Brendan Heard.


Ellen (Elliot) Page sa nedávno objavil na Met Gala. Bol úplne transformovaný zo svojej bývalej identity atraktívnej ženskej hviezdy do podoby maškarného speváka chlapčenskej skupiny.

Page, 34, ktorý je známy tým, že ako žena vystupovala vo filmoch ako „X-Men“, „Juno“ a „Počiatok“, sa nedávno označila za transgendera. Odvtedy sa identifikuje ako muž. Nasleduje postupnú a až príliš predvídateľnú sériu odhalení. Podľa tzv. "neobvyklého vzorca prebudených aktov sociálnej spravodlivosti", ktoré sa zdajú byť len príkladom života celebrít.
Prvé náznaky objavili v roku 2008

Podľa Wikipédie sa prvé náznaky objavili v roku 2008, keď sa Page začal opisovať ako feministka. Neskôr sa ukázalo, že je vegánkou a aktivistkou za práva zvierat. Vystupovala tiež ako vášnivá „ateistka“ a poznamenala, že náboženstvo „sa vždy používalo na krásne veci a tiež ako spôsob, ako ospravedlniť diskrimináciu“. Toto je v dnešnej dobe mimoriadne typický vzor myslenia pre mladého človeka, ktorý je ovplyvnení západnými mainstreamovými médiami.

"Už vám chýbam?" Trump pomaly vyzerá ako mesiáš, ktorý príde v roku 2024 (Robert Bridge)
26 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Prebiehajúci zoznam najaktuálnejších príčin však pokračoval. V roku 2014 Page vystúpil ako homosexuál počas prejavu na konferencii kampane za ľudské práva v Las Vegas. Do roku 2018 bola vydatá za inú ženu, choreografku Emmu Portnerovú, ktorá jej padla do oka na Instagrame, hoci sa rozviedli v roku 2021, pokračuje vo svojom komentári Brendan Heard.

Page na konci roku 2020 na svojich rôznych účtoch sociálnych médií oznámil, že je v skutočnosti muž. Niektorí tvrdili, že toto rozhodnutie je čiastočne „inšpirované Covid-19“ a „anti-trans sentimentom v správach a politike“.
Mal 9 rokov keď sa prvýkrát cítil ako chlapec

Samozrejme, nevieme, čo sa odohráva v Pageovej mysli, ani čo presne herca prinútilo k tomuto kroku, vrátane podstúpenia operácie hrudníka. Pre časopis Times povedal, že mal deväť rokov, keď sa prvýkrát „cítil ako chlapec“ a že chcel byť chlapcom. "Opýtal by som sa svojej matky, či by som mohol byť niekedy," povedal.

Zvýši sa americká vojenská prítomnosť vo východnej Európe? (Scott Ritter)
Komentár Scotta Rittera (Russia Today) Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Možno je ťažké porozumieť tomu, ako módna a stále sa meniaca povaha prebudených aktivistov skutočne môže viesť k tomu, že niekto spácha tento druh sebapodceňovania svojho minulého a budúceho ja. Avšak vidíme, že pre niektorých ľudí sociálne médiá „môžu byť cenné ako samotný Boží hlas". U niektorých ľudí môžu iracionálne politické zásady prevalcovať akúkoľvek tradíciu, vzťah, fyzické odporovanie alebo dokonca zdravý alebo dlhodobý vlastný záujem, píše vo svojom komentári Brendan Heard.
Odrezal si prsia

Page si síce odrezal prsia, ale nikdy z neho nebude muž. Ani zďaleka sa totiž nepodobá na žiadneho. Mnoho žien, ktoré sa usilujú o prechod z muža na ženu si myslia, že byť mužom znamená napodobniť tínedžera Justina Biebera, alebo nejakého fanúšika NSYNC zo začiatku 20. storočia.

Nemám najmenšiu pochybnosť, že Elliot pri opravách motora svojho auta necíti žiadnu skutočnú túžbu rúbať drevo alebo počúvať death metal. Nebude sa opíjať a žiadať od svojich kamarátov, aby mu naschvál buchli do žalúdka. Nikdy sa neobjaví v dokumente o tom, ako sa vyrábajú tehly. Chápem, že nie všetkých mužov baví robiť tieto veci a že menšina žien ich má rada, ak nie všetky, ale chápte môj názor, pokračuje vo svojom komentári Brendan Heard.

Ivan Šimko: "Merkelová odchádza hrdo, alebo ako veľkí iritujú malých"
Bývalý podpredseda vlády a minister vnútra Ivan Šimko nám niečo odkazuje. Všíma si hrdý odchod nemeckej kancelárky Angely Merkelovej z politiky. A všíma si tiež pokrik tých, ktorí jej hodnotovo nesiahajú ani po päty. Lebo "veľkí iritujú malých". A... Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Ivan Brožík


Smutné je, že Elliot sa stal pantomímou muža v podobe dievčaťa s duševnými problémami. Nie je samozrejme sám. Toto je vedľajší produkt pomalej americkej modernej cirkusovej bohoslužby v západnej ríši.

Nie kvôli nemu bude mediálny stroj katalogizovať jeho vystúpenie na prehliadkach cien a zábavných správach. Čiastočne to urobia ako vedľajší clickbait a čiastočne ako druh verejného mučenia, dodáva na záver Brendan Heard.

Robme viac detí! Vyzýva Orbán v čase, keď Západ pokladá rodinné hodnoty za staromódne (Paul A. Nuttall)
Komentár Paula A. Nuttalla (Russia Today) Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | Diana Zaťková