Kežmarok je Európskym mestom športu 2022, chcú ho celý rozhýbať
28 | 09 | 2021 I TASR

 Mesto Kežmarok obhájilo svoju kandidatúru na získanie titulu Európske mesto športu 2022 v kategórii do 25.000 obyvateľov. Samospráva chce preto v budúcom roku rozšíriť ponuku športových aktivít pre všetkých obyvateľov, verí tiež v možnosť získania finančnej podpory v športovej oblasti.


"Ako nositeľ titulu Európske mesto športu máme v pláne rozšíriť aktivity zamerané na šport pre všetkých. Okrem už existujúcich každoročných športových podujatí, ktorých prípravu ešte viac zintenzívnime, spestríme ponuku celomestských športových podujatí pre verejnosť všetkých vekových kategórií, vrátane zdravotne znevýhodnených občanov ... naším plánom je rozhýbať celý Kežmarok," uviedol v reakcii na získanie titulu primátor mesta Ján Ferenčák s tým, že samospráva tiež na budúci rok plánuje organizovať podujatia aj so zameraním na zdravý životný štýl. Podotkol, že ak by sa samospráve v súvislosti s titulom Európskeho mesta športu podarilo získať väčšiu finančnú podporu od ministerstva školstva a štátu, Kežmarok "vie byť svetlým príkladom aj pre iné mestá, ktoré majú ambície o titul zabojovať".

Zlá správa pre Slovensko: Pre rast cien energií hrozí zastavenie výroby chleba a pečiva!
Situácia na Slovensku je zlá, no zrejme bude ešte horšie. Ako zvyknú našinci hovoriť: „Dobre už bolo“. A naozaj, pravdepodobne dobre už bolo, pretože avizovaná vlna zdražovaní, najmä cien energií, aká sa na Slovákov chystá, tu už dávno nebola. Ak... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Podľa slov členky hodnotiacej komisie ACES Europe pri Európskej únii v Bruseli Andrey Junger získal Kežmarok titul vďaka svojej športovej infraštruktúre, a tiež odbornej prezentácii. "Verím, že to pre mesto a jeho obyvateľov prinesie množstvo benefitov na slovenskom aj medzinárodnom poli, lebo o tom, čo šport pre Kežmarčanov znamená, vedia už aj na našej základni v belgickom Bruseli," skonštatovala.