Kremeľ už má dosť protiruských štváčov, zavádza zodpovednosť za výzvy na sankcie
27 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Kremeľ povolil "zavedenie zodpovednosti za výzvy na sankcie" voči Ruskej federácii. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov nevylúčil, že nová Štátna duma sa bude zaoberať otázkou zavedenia zodpovednosti za výzvy na sankcie voči Rusku a jeho občanom.


"Myslím si, že na pozadí výziev, ktorým čelíme vo vzťahu k nám, vo vzťahu k Rusku, samozrejme, bude tento problém otvorený, kým si nejako nevyjasníme svoju pozíciu," povedal Peskov vo vysielaní televízneho kanála. „Rusko 1“ v programe „Moskovský Kremeľ.“ O tejto aktivite ruskej jurisdikcie informuje portál iz.ru.
Trpezlivosť dochádza

Hovorca Kremľa odpovedal aj na otázku o legislatívnej úprave sankcionovania výziev zo zahraničia, požadujúcich uvalenie sankcií na ruských občanov-podnikateľov.

"Zatiaľ neboli podniknuté žiadne kroky." Ale na druhej strane už čoskoro bude nová Duma. Uvidíme, aké nálady tam prevládajú, ”povedal Peskov.

Bývalý šéf frakcie Ľavice v Bundestagu Gregor Gizi 24. septembra povedal, že politika sankcií a konfrontácie proti Rusku neprináša výsledky , je potrebné viesť dialóg s Moskvou.
Američania stratili zdravý rozum

O deň predtým Snemovňa reprezentantov USA schválila legislatívnu iniciatívu uvaliť sankcie na 35 Rusov, vrátane ruských ministrov a osobností verejného života. V dokumente americkí zákonodarcovia uviedli, že tieto osoby môžu byť zapojené do porušovania ľudských práv.

Návrh zákona o sankciách proti Rusom podporil regulačný výbor dolnej komory Kongresu. Uvedený zoznam zahŕňa predovšetkým Peskova, ako aj premiéra a ministra zdravotníctva Ruskej federácie.

Prvý zástupca vedúceho medzinárodného výboru Rady federácie Vladimir Džabarov uviedol, že americkí kongresmani „sa snažia zhoršiť vzťahy s Ruskom, vystrašení náladou amerického prezidenta Joe Bidena naopak zlepšovať vzťahy medzi krajinami“.
Majú na to kalendár, nie dôvody

Na druhej strane vedúci dočasnej komisie Rady federácie na ochranu suverenity štátu a predchádzanie zasahovaniu do zvrchovaných záležitostí Ruskej federácie Andrej Klimov v rozhovore pre Izvestija poznamenal, že k sprísňovaniu sankcií dochádza v rámci byrokratických postupov v USA. V USA podľa neho od augusta 2017 platí zákon, podľa ktorého by k sprísňovaniu obmedzení malo dochádzať takmer štvrťročne, takže nie je potrebné hľadať dôvody na zavedenie nových obmedzení.

Poslanec tiež pripomenul, že Rusko na takéto nepriateľské útoky vždy reaguje. Zároveň podľa neho odpoveď neznamená vždy symetriu, ale vždy je adekvátna. Informuje ruský web iz.ru.

Naozaj sankcie USA fungujú? Je to len nesplnený sen Američanov (Rachel Lloyd)
Názor Rachel Lloydovej (Russia Today) Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Diana Zaťková