Keď prezidentka až v polčase zistí, že na ihrisku hrá aj opozícia
27 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Náš politický okresný prebor hrá mimoriadne rozpačitý match. Časť divákov na tribúnach je unudená. Už nemajú energiu sledovať, čo sa deje na trávniku. Behajú si tam mimo všetkých pravidiel šialenci s loptou pod pazuchou. Našťastie ju nosia z nejakého neznámeho dôvodu iba do vlastnej bránky. Druhá časť tribún je nasr...tá, lebo ich fanúšikovia sa počas prvého polčasu ani k lopte nedostali. A rozhodca - prezidentka -  až v prestávke zistila, že existuje aj opozícia. Teda, v polčase, aby sme boli presní. (Ivan Brožík)


Ako sa tak u nás v obci idem občas  pozrieť na zápas domácich s Hornou Dolnou, nepochybujem, že u nás by skalní takého rozhodcu hnali vidlami. A to riadne ďaleko. Ešteže pivo je studené a párky sú teplé. A detské prídavky vzrastú o pár šestákov.  Inak by to zjavne ten chudák "v čiernych trenkách" neprežil. Prezidentka s hrôzou neveriacky zistila, že právo kopnúť si (do lopty) má podľa futbalovej tradície a pravidiel aj opozícia. Zrejme utrpela čosi ako posttraumatický šok. Vtedy treba do tepla, možno v paláci aj prikúrili.

„Generál“ Žilinka ďakuje kolegom prokurátorom, ktorí za ním stoja a podporujú ho
Už toho majú dosť! Prokurátori sa rozhodli, že svojím vyhlásením odsúdia útoky politikov, niektorých médií a tiež špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica na generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorému vyjadrujú svoju plnú... Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Prezidentka v skafandri? Milá predstava!

A možno aj nie, horúco v ňom bolo naozaj dosť. Pre istotu hlava štátu najskôr prevzala rozumy od trénera vlastných a potom sa stal zázrak. Na jej rozhodcovskú lavičku priklusal predstaviteľ doteraz pre ňu neexistujúcej opozície - Robert Fico. Neviem, či jej stačilo rúško či respirátor, predstavujem si ju v skafandri. Ani nie tak kvôli bezpečnosti, ako skôr z dôvodu hnusu, že po dvoch rokoch musela priznať, že vládne parlamentnej demokracii a nie kráľovstvu.
Padli zváračské okuliare

Po fotkách zo Skalnatého plesa s prvým pánom hlava štátu začala načúvať, čo sa v štáte deje. Teda, vyzerá to tak, že si to vypočula, keďže tréneri sa s hlavnou rozhodkyňou bavili utajene. Minimálne jeden z nich - Robert Fico - sa zjavne naozaj bavil. Musel sa a viem si ho aj pri tom predstaviť. On naozaj ešte "neodišiel". Zvyšní dvaja z tretice sa skôr potili. Hovorilo sa totiž o situácii v polícii, čo znamená o politickom manipulovaní činnosti orgánov činných v trestnom konaní. Ťažko už dnes písať o podozreniach, ak sú o tom na stole dôkazy. Stačí, aby si prezidentka dala z tváre dolu zváračské okuliare a nahradila ich trebárs aspoň slnečnými. Hoci aj s vysokým filtrom.
Pobehujúci šialenci

Prvý polčas vyzeral naozaj zúfalo. Akoby na trávnik nastúpili chovanci miestneho psychiatrického ústavu proti jeho zriadencom. Chovanci, bez kazajok a tapacírovaných stien behali hore dolu, nezmyselne, zjavne nechápajúc pravidlá. Kopali do seba namiesto do lopty a nevedeli, na ktorú stranu majú vlastne útočiť.  A v bránke chceli byť naraz aj dvaja, teda, vlastne, dve. Alebo všetci. Každý v pozícii kapitána. Bezradný rozhodca - prezidentka - doteraz iba znepokojene "pozorne vnímala" situáciu a prejavovala o ňu záujem.

Robert Fico informuje o čom hovoril s prezidentkou! Zdá sa, že jeseň bude horúca!
Robert Fico sa stretol s prezidentkou Čaputovou. O záveroch stretnutia informuje prostredníctvom videa na sociálnej sieti. Zazneli závažné veci! Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | Petra Demková

Súper dlhodobo bez lopty

Šialenci na jednej strane ihriska sa uzniesli a zomkli a povedali si, že lopta protihráčom nepatrí. Inak by to bolo porušením - podľa nich - minimálne koaličnej dohody. Podľa ústavy však vládnutie na základe koaličnej dohody jednoducho neprichádza do úvahy, lebo ústava taký inštitút nepozná. A štátne inštitúcie, vrátane akokoľvek sprivatizovanej vlády a parlamentu, môžu robiť iba to, čo robiť podľa zákona majú. Nie to, čo sa im žiada či zažiada.
Divákom došla trpezlivosť

U nás sa občas stane, že ak sa hrá zápas naozaj nefér a nejaký "mančaft" si to zaslúži, tak diváci na ten trávnik vybehnú. Hoci aj s krígľami piva v rukách. A rozoženú to tam potom ako ovčiarsky pes kŕdeľ zmätených blačiacich oviec. Vyzerá to tak, že Slováci sa chystajú na ten náš politický trávnik už veľmi vybehnúť a budeme napokon všetci radi, ak budú mať v rukách iba slovenské vlajky.
Rada na záver

Ozaj, futbal pozná hru v predĺžení. Toto, čo sa u nás deje, treba skôr predčasne odpískať, pani prezidentka! To iba taká laická rada od diváka z tribúny. Také kibicovanie.

Slovensko povstaň! Ďalší protest bude 1.10.2021 pred Národnou radou od 9:00
Slováci už majú plné zuby vecí týkajúcich sa očkovania proti COVID-19 a vecí s ním súvisiacich. Síce ich na protesty chodí stále málo, nespokojnosť je ale i tak veľká. Organizátori preto s nádejou vyzývajú ľudí aby prišli na protesty a vyjadrili... Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik