Bojnická nemocnica opätovne zaviedla triáž pacientov
27 | 09 | 2021 I TASR

Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach od pondelka opätovne zaviedla triáž pacientov pri vstupe do areálu. Reaguje tak na aktuálnu epidemickú situáciu. Informovalo o tom zdravotnícke zariadenie na svojej stránke. 


Stan, ktorý bude slúžiť ako filter pre pacientov, zriadila nemocnica v spolupráci s dobrovoľníkmi civilnej ochrany v rámci prijatých opatrení v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID–19. V prevádzke bude každý pracovný deň v čase od 6.00 h do 18.00 h.

"Personál v stane bude každému návštevníkovi nemocnice merať telesnú teplotu, vypisovať čestné vyhlásenie pacienta a na záver dostane návštevník lístok s dátumom, že prešiel vstupným filtrom," uviedla bojnická NsP.
Na vyšetrenie so sprievodom

V prípade, že sa v stane prihlási pozitívny pacient, ktorý potrebuje RTG vyšetrenie, jeden z pracovníkov stanu ho bude sprevádzať na RTG do pavilónu COVID–19.

"Vedenie nemocnice sa rozhodlo pre tento krok preto, aby zabránilo možnému riziku rozšírenia nového koronavírusu v priestoroch nemocnice," dodala NsP.

Nemocnica od pondelka v nadväznosti na epidemiologickú situáciu spustí i prevádzku oddelenia pre pacientov s ochorením COVID-19 s 25 lôžkami. Rovnako i urgentný príjem pre ľudí, ktorí majú ochorenie COVID-19, prípadne podozrenie naň.

Lengvarský dokola omieľa, čo je dávno vyvrátené. Vraj očkovaní sú chránení. Géci mu čosi odkazuje
Marek Géci žasne nad rétorikou ministra zdravotníctva. Ten opakovane hovorí, že očkovaním človek chráni seba aj okolie. „Zaočkovaný rovnako prenáša ochorenie ako nezaočkovaný, pán „odborník Lengvarský!“ odkazuje právnik. Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | Petra Demková