To, čo koalícia nazýva "Ficovou mafiou", pokračuje aj za súčasnej vlády
26 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Zneužívanie trestného procesu, nelegálne odpočúvanie, sledovanie. SME - rodina v zastúpení Milana Krajniaka v relácii V politike TA3 zastáva názor, že sa musia vyšetriť všetky podozrenia. Žiadni "naši ľudia" a nenaši ľudia.


"Zlé je, že takéto veci môžu pokračovať aj počas našej vlády." Konštatoval Milan Krajniak. Juraj Blanár, podpredseda NR SR, podpredseda strany Smer-SD ho však okamžite schladil: "Keby sa toto dialo za našej vlády, okamžite ste na barikádach".
Výsledky nie sú dobré, ale procesy musia byť spravodlivé

Milan Krajniak, minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR, podpredseda strany Sme rodina vyslal ostrý a jasný signál koalícii a orgánom činným v trestnom konaní. Zdôraznil, že očista spoločnosti musí ísť "jedine zákonnou cestou". A taktiež podporil význam paragrafu 363, ktorý zjavne prekáža najviac "Matovičovcom".
Ficovo avízo nahrávok

"Ak chcete vedieť, čo mal na mysli pán Fico, pozvite si ho" - vtipne a výstižne reagoval Juraj Blanár na moderátorovu otázku. Následne upriamil pozornosť divákov na predvolebné sľuby členov vládnej koalície a dodal "vám sa nedá veriť, vy rozprávate účelovo". Myšlienkový súbor s moderátorom vyhral na body Juraj Blanár.
Mantra "dvanásť rokov"

Keď dochádzajú argumenty, spomenie sa vždy "dvanásť rokov ste boli pri moci". Túto barličku použil na Blanárove výroky aj Milan Krajniak. Škoda.

K možnej trojkoalícii Krajniak poznamenal: "Samozrejme, že koaličné vzťahy sú naštrbené" a pripomenul, že pre Kollárovcov sú občianske témy v politike "rovnako dôležité" ako boj s korupciou.
Ak sa hovorí o cenách energií a o pokakancoch

Juraj Blanár pripomenul, že koalícii akosi ušla hrozba drastického nárastu cien energií. "Spýtajte sa pána Krajniaka, ktorý vo svojej knihe v roku 2016 písal o mafiánovi Borisovi Kollárovi", zareagoval nápadito Juraj Blanár na dokrútku  TA3 z Ficovej tlačovej besedy na tému "pokakanci."

Jedna z podstatných myšlienok Milana Krajniaka na záver: "Niektorí politici si zamieňajú slušnosť so slabosťou". Mal by tú vetu predniesť aj na koaličnej rade. Pre istotu.

(Medzititulky red. HD.)

Blaha: Kým je Slovensko v rukách bláznov, nečakajte, že sa niečo zmení k lepšiemu
Ako pes a mačka. Taký je vzťah medzi Igorom Matovičom a Ľubošom Blahom, ale aj ostatnými členmi vedenia Smeru-SD. A práve ich podpredseda sa znovu pustil do šéfa OĽaNO, ktorému vôbec nič nedaroval. Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik