Odborník o Hegerovej skupine: Táto osoba je tam navyše. Medzi odborníkmi nemá čo robiť!
26 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Nová pracovná skupina pre obnovenie dôvery v právny štát už niekoľko dní víri hladinu už aj tak rozbúrenej slovenskej politickej scény. Skupinu, ktorá má preklepnúť nepokoje v policajných zložkách, tvoria najmä odborníci z rôznych ministerstiev. Politológ Radoslav Štefančík si však všimol, že jedno meno v nej vyčnieva.



Kto vyčnieva?

Skupina po prvýkrát zasadla pred necelým týždňom a rozoberala najmä problematiku zatýkania vyšetrovateľov v dôležitých kauzách, píše portál ereport.sk. „Jej zloženie je bezprecedentné,” opísal zostavu tímu premiér Eduard Heger. Fixnými členmi skupiny sú najmä odborníci vo svojom fachu.

Skupina má dvadsať členov, medzi ktorými nájdete napríklad bývalého policajného šéfa Jaroslava Spišiaka, či advokáta Petra Vačoka. „Zrejme ide o odborníkov v konkrétnej oblasti, kde sa ja osobne necítim byť odborníkom. Ale prakticky každý z nich sa nejakým spôsobom venuje právu,” ohodnotil mená skupiny politológ Štefančík.

Nad jedným menom sa však aj tak pozastavil. „Okrem jednej osoby. Veroniky Remišovej. Ak je tam teda niekto navyše, je to práve šéfka strany Za ľudí,” vyjadril počudovanie Štefančík.

Slováci sú pobúrení: Lekári odmietajú neočkovaných vyšetriť, na pohotovosť nepustili 5-mesačné dieťa v horúčkach!
Z celého Slovenska sa ozývajú rozhorčené hlasy pacientov! Vyvolalo ich nové usmernenie z ministerstva zdravotníctva. To hovorí, že do nemocnice či k lekárovi môžu ísť už len očkovaní. Neočkovaní sa k pomoci nemusia dostať, ak sa nepreukážu... Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Angažuje sa všade

Meno Remišovej pôsobí síce na zozname odborníkov ako päsť na oko, to však líderke strany Za ľudí nebráni, aby sa aktívne do zasadania skupiny zapája. „Nikto nečakal, že zápas bude ľahký, no práve preto sú kľúčové riešenia, ktoré posilnia právny štát tak, aby sa systém spravodlivosti nedal zneužívať ani oligarchami, ani mafiou a ani politikmi,” opísala fungovanie tímu Remišová.

Ministerka investícií a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová vyrukovala na zasadnutí skupiny s nápadmi na zmenu fungovania policajnej inšpekcie či generálnej a špeciálnej prokuratúry.

Hlina sa chcel opäť zviditeľniť. Nápad s veľkým bilboardom mu však tentokrát nevyšiel
Diaľnice D4 a D4 sa stanú určite hanbou Slovenska. Teda nie samotné cesty, ale križovatka, či estakáda, ktorá ich mala spájať. Mala, ale nespája, pretože to naši „odborníci“ nedomysleli, a tak ju naprojektovať jednoducho nedali! Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik