Matovičove "kolíky", alebo mantinely spravodlivosti na Slovensku
26 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

"Je treba vykolíkovať  ihrisko pre Generálnu prokuratúru a Špeciálnu prokuratúru". To zaznelo v dokrútke na úvod relácie RTVS O 5 minút dvanásť z úst Igora Matovikča. Takmer ani netreba písať ďalej. Ale predsa len. Jej hosťami boli Robert Fico a Peter Pčolinský.


Národná rada schválila uznesenie zo strany poslankyne Zemanovej (SaS), že mám byť ticho a nemám hovoriť", zaťal na úvod svojho vystúpenia Robert Fico. Taktiež niet čo dodať.

MUDr. Bukovský: Buď skončí totalita, alebo sa rozvinie agresia a bude vojna
Slovensko je v stave, v ktorom jednotlivec, alebo celá spoločnosť podľa MUDr. Igora Bukovského stráca svoju stabilitu v dôsledku rozvratu noriem a hodnôt, alebo v dôsledku straty cieľov hlbšieho zmyslu a ideálov. V najnovšom videu zverejnenom na... Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Zneužíva sa trestné právo

"Manipulujú sa výpovede a proste sa na to prišlo" pripomenul Robert Fico. Podľa neho tu nie je žiadna vojna policajtov, "tu sa hrubo zneužíva trestné právo". Nepriamo Fico povedal, že minister vnútra o tom vie a "riadi to". Ako príklad "lámania práva" doslova použil osud brata spolubesedujúceho v relácii, bývalého riaditeľa SIS.
Modla - pracovná skupina

"To, že môj brat bol nezákonne obvinený, je fakt", povedal Peter Pčolinský s odvolaním sa na nález Generálnej prokuratúry. A taktiež podľa neho tu "musí platiť rovnaký meter", čím Pčolinský odkázal Matovičovi a jeho komisiám v podstate to isté, čo tvrdil v relácii Robert Fico.
Nitky vedú k Špeciálnej prokuratúre

Najskôr Robert Fico pripomenul, že Slovensko je svetový unikát, pretože na jej čele stojí človek "odsúdený na podmienku za zabitie človeka." Dodal ešte, že "existuje množstvo legálne získaných dôkazov" o manipulácii vyšetrovaní na politickú objednávku. Peter Pčolinský taktiež upozornil na polročný pobyt jeho brata vo väzbe, počas ktorého vyšetrovatelia vlastne iba nachádzali dôkazy jeho neviny, no z pohľadu dozorujúceho prokurátora bol exriaditeľ SIS stále vinný. Preto Pčolinský považuje za správny zásah Generálneho prokurátora, podložený zákonom 363.

Oni sa už vôbec nehanbia, oni už totálne stratili súdnosť. Alebo "LenOn-izmus 2.0" (Ivan Brožík)
Na Tomášikovej ulici v Bratislave, v sídle HZDS, dokonca v jeho "neverejných" priestoroch, som raz predsedovi HZDS Vladimírovi Mečiarovi povedal: "Nesúhlasím s Vašou politikou, pán Mečiar, ale vážim si Vás." Ponúkol ma orieškami a začali sme... Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

(Ne)dôvera v štát z pohľadu Fica

"Nie som predseda vlády, som predseda opozičnej strany" pripomenul Robert Fico. Poukázal na rozhodnutia Ústavného súdu SR o porušeniach ľudských práv vo veci mnohých obvinených. "Neobstojí rozsudok len na kajúcnikovi", nikde to neobstojí, preto by som chcel upozorniť, že vytvorenie komisie, ktorá ma obrátiť právny systém štátu naruby, je iba prejavom zúfalstva moci." Povedal Robert Fico. Poukázal na výpoveď kajúcnika Makóa vo veci Dušana Kováčika a jeho "doživotného trestu" A dodal, že na druhej strane -  "Haščák platil Lipšicovi"
Pčolinský o koalícii a situácii v nej

"tragédiou tejto koalície je to, že bohužiaľ, už niekoľko mesiacov sa mnohí v tejto koalícii zaoberajú iba sami sebou". Zaznela tvrdá odpoveď Pčolinského na otázku moderátora. Vymenoval množstvo mien, ktoré sa medializovali iba v súvislosti s mocenskou pozíciou. "Pre nás nie je podstatné, kto má koľko poslancov, nás nezaujímajú fleky, kto má koľko ministrov, nech sa pozabíjajú o stoličky, nás zaujíma program, s ktorým sme kandidovali. Ak nebude tento program naplnený, načo sme v takejto vláde?" Pýta sa Peter Pčolinský.

"Naša červená čiara je, ak budú odmietať... naplnenie nášho volebného programu. Povedal v skratke Pčolinský.
Clondike omylov

Robert Fico úsmevne povedal, že v podstate je to zábava pozerať sa na to, čo tu vystrája koalícia, že je to "Clondike omylov". Avšak vážne informoval, že sa listom obrátil na Európsku komisiu s "oficiálnym podnetom, ktorý upozorňuje na porušovanie ľudských a demokratických práv na Slovensku".

Hádka o cenách plynu a energií v diskusnej relácii O5 minút 12 RTVS už v kontexte vyššie uvedeného ani nie je až tak dôležitá. Aj keď, peňaženka občana je pre občana asi to najdôležitejšie. A čaká nás - podľa Fica, - od januára takmer 20 percentný nárast cien.

Tu "lebo Fico" ako argument stačiť určite nebude.

Blaha: Kým je Slovensko v rukách bláznov, nečakajte, že sa niečo zmení k lepšiemu
Ako pes a mačka. Taký je vzťah medzi Igorom Matovičom a Ľubošom Blahom, ale aj ostatnými členmi vedenia Smeru-SD. A práve ich podpredseda sa znovu pustil do šéfa OĽaNO, ktorému vôbec nič nedaroval. Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik