Lenč reaguje na výzvu Bihariovej, ktorá chcela rozbiť stranu Spolu. "Ale, Irenka, nevyšlo..."
26 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Progresívnymi trendami politiky," sa zaoberá politológ Jozef Lenč na sociálnej sieti. Konkrétne, otvoreným listom progresívnej Ireny Biháriovej, ktorý zaslala členom strany Spolu. Tí budú na víkendovom sneme voliť. A rozhodovať o tom, ktorým politickým smerom sa vyberú. Podľa Lenča ich vyzvala k hlasovaniu za zánik vlastnej strany.


"V slovenskej politike sme už boli svedkami mnohých veci," píše politológ Jozef Lenč na sociálnej sieti. "A zdá sa, že novým progresívnym trendom bude to, že predsedníčka/predseda konkurenčnej strany verejne, otvoreným listom vyzýva pred snemom členky a členov inej strany k tomu, aby hlasovali za zánik svojej strany," vysvetľuje.

Bihariová podľa Lenča chce, aby sa členovia strany Spolu stali napospas bezvýznamnými členmi iného subjektu. "Obzvlášť v prípade, že takto môže vzniknúť ideovo nečitateľný a pre niekoho, vrátane straníkov, neprijateľný hybrid. Navzdory údajne veľmi úspešnej minulosti," dodáva Lenč.

Koalícia chce zákonom rušiť všetko a každého, kto jej prekáža. Hoci aj nezákonne
"Účelové a politické zásahy vládnej koalície do právneho štátu musí nevyhnutne začať riešiť Európska komisia, inak bude demokratický charakter Slovenska ohrozený." (Citát - poslanec Marián Kéry.) Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Záver otvoreného listu, by po dnešnom sneme strany Spolu musela Bihariová prepísať

Bihariová v siahodlhom otvorenom liste zabalenom do kytičky milučkých oslovení ponúkla členom strany Spolu, spoločnú budúcnosť. List zverejnila na sociálnej sieti. V úvode napísala: "Svojim rozhodnutím máte možnosť nakresliť novú mapu politickej budúcnosti strany Spolu a vás všetkých, ktorí ste jej súčasťou. A v dôsledkoch ovplyvniť aj smerovanie Progresívneho Slovenska."

V závere vyslovila želanie, aby sa členovia strany Spolu stali rovnoprávnymi a plnohodnotnými členmi strany Progresívneho Slovenska. Ponúkla im v hnutí politický domov, v ktorom podľa nej dostanú priestor pre naplnenie svojho politického potenciálu. Bihariová členom stany Spolu sľúbila, že im pomôže vybudovať emočné puto k progresívnym, aby mohli jednotne smerovať a chrániť tak hodnotový svet, ktorý progresívnych reprezentuje.

Koalícia chce zákonom rušiť všetko a každého, kto jej prekáža. Hoci aj nezákonne
"Účelové a politické zásahy vládnej koalície do právneho štátu musí nevyhnutne začať riešiť Európska komisia, inak bude demokratický charakter Slovenska ohrozený." (Citát - poslanec Marián Kéry.) Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Predsedom strany Spolu sa stal Miroslav Kollár, ktorý sa nechce spájať

Záver, ktorý napísala v otvorenom liste, by po dnešnom sneme musela Irena Bihariová prepísať. Predsedom strany Spolu sa stal Miroslav Kollár, ktorý nahradí doterajšieho predsedu Juraja Hipša. Ten na sociálnej sieti uviedol, že: "Priatelia a priateľky. Ďakujem veľmi pekne za dôveru. Pokračujeme v práci na lepšom Slovensku, verím, že všetci SPOLU. A samozrejme nebudeme sa vyhýbať ani spolupráci s najbližšími partnermi.
Pokračujeme vo voľbách ďalších orgánov strany, v nedeľu oddýchneme, od pondelka ideme na to!

Miroslav Kollár pred snemom strany Spolu na sociálnej sieti uviedol, že mal debatu s Irenou Bihariovou. A pochopil, ako chce rámcovať PS a že jej v tom držím palce. "Nie je to môj politický svet. Vzhľadom na jej ľavicovú orientáciu, ktorú nespochybňujem, nedehonestujem," napísal okrem iného Miroslav Kollár.

Koalícia sa bojí, že jej niekto ukradne slobodu a demokraciu, tvrdí demagogický poslanec
25 | 09 | 2021 | Ivan Brožík