„Kto nie je s nami, je proti nám," - zásada mainstreamu, ktorá platí zdá sa všade vo svete rovnako
26 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Éric Zemmour, spisovateľ, ktorý mení francúzsku politiku a plánuje podľa všetkého kandidovať vo voľbách za francúzskeho prezidenta, v piatok (24.9.2021) prijal pozvanie Viktora Orbána a navštívil Budapešť. To sa podľa denníka Magyar Nemzet nepáči maďarskej liberálnej tlači, ktorá je podľa nich hlasom západnej liberálnej moci. "Odrazu všetci naraz, ako zvyčajne, začali chrliť nenávistné, ba až rasistické známkovanie, ktoré opakujú ako mantru. Skvelá príležitosť, ako vystrašiť neinformovaných ľudí," píše Magyar Nemzet. 


Podľa portálu 888.hu maďarské liberálne médiá reagujú na správu, ktorú Éric Zemmour zverejnil na Twitterri. Napísal: "Prijal som pozvanie Viktora Orbána a v piatok navštívim Budapešť." A Viktora Orbána označil ako niekoho, kto chráni identitu, hranice a suverenitu svojej krajiny.

Podľa portálu 888.hu chybou spisovateľa nie je to, čo napísal na Twitter. Liberálnym médiám podľa 888.hu vadí, že do Budapešti zavíta na pozvanie Viktora Orbána, ktorého maďarský mainstream natoľko nenávidí,  že aj z Érica Zemmoura urobili nežiaduceho človeka. Na základe zásady: „Kto nie je s nami, je proti nám“. Za vinu mu kladú podľa 888.hu aj to, že v posledných rokoch viackrát vyjadril svoju lásku k Francúzsku a že sa obáva pred šírením islamu a masovou nelegálnou migráciou vo svojej vlasti.

V roku 2022 sa uskutočnia voľby za prezidenta Francúzskej republiky a Éric Zemmour podľa všetkého plánuje kandidovať. Oficiálne Éric Zemmour ešte svoju kandidatúru neoznámil, ale podľa Magyar Nemzet všetky jeho kroky napovedajú tomu, že sa tak udeje. Éric Zemmour cestuje po Francúzsku, predstavuje svoju najnovšiu knihu s názvom, Francúzsko ešte nepovedalo posledné slovo, na Facebooku a na YouTube kanály vytvoril a spustil profesionálmi spravovaný profil.

Guillemain: Kolíska našej civilizácie nie je v Mekke. Ľudí, ktorí nevidia hrozbu islamu, čaká tragédia
Jacques Guillemain, bývalý pilot francúzskeho letectva, vydal knihu s názvom Macron, najhorší kopáč hrobov vo Francúzsku. Podľa Guillemaina vymývanie mozgov v mene politickej korektnosti spôsobilo francúzskej elite nenávratné škody. A iba málokto... Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Éric Zemmour nedokáže mlčať, ak dochádza k útoku na Francúzsko a jeho históriu

63-ročný Francúz, alžírskeho židovského pôvodu, je fanúšikom Napoleona a podľa Magyar Nemzet nedokáže mlčať, ak dochádza k útoku na Francúzsko a jeho históriu. Francúzi ho poznajú viac ako dvadsať rokov. Slávu získal po tom, ako vo svojej prvej knihe zaútočil na feminizmus. Takmer dvadsať rokov bol jediným pravicovým hlasom francúzskej televízie, ktorý nepretržite bojoval proti liberálnemu mainstreamu.

Jarné prieskumy hovorili o trojpercentnej úspešnosti Zémmoura. 21. septembra však už bola jej podpora nameraná na jedenásť percent. "Zemmour sa tak ocitol na štvrtom mieste s jedenástimi percentami a tešil sa rovnakej podpore ako Mélenchon, kandidát radikálnej ľavice," píše Magyar Nemzet.

Nedeľňajšie voľby vymenia Merkelovú. Skončili sa posledné mítingy, Nemci idú voliť
Nemeckí politickí lídri sa v piatok pokúšali osloviť voličov na posledných mítingoch pred nedeľňajšími parlamentnými voľbami, ktoré rozhodnú o novom zložení Bundestagu, ale aj o novom spolkovom kancelárovi. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Obľúbenému francúzskemu polemikovi je osud naklonený

Francúzsko, ako píše Magyar Nemzet sa dlhodobo vážnejšie zmieta v politickej, hospodárskej a sociálnej kríze. V texte pripomínajú krvilačné hnutie žltých viest, státisíce protestov kvôli bezpečnosti, ktoré trvajú už mesiace, alebo masové prisťahovalectvo. A preto je podľa Magyar Nemzet obľúbenému francúzskemu polemikovi osud naklonený. Má podľa nich aj mnoho osobných predností. "Ešte nebol obvinený z korupcie, vyvoláva dojem kultivovaného vedca motivovaného láskou k Francúzsku, ktorého osobné záujmy nie sú prvoradé," píšu.

Podľa Magyar Nemzet ale nič nie je vopred dané. Doteraz mohol Zemmour vo svojich šou hovoriť výlučne o obľúbených témach: Islamizácia a imigrácia. Kampaň ho však prinúti dotknúť sa aj ťažších tém, ako sú Európska únia, opatrenia súvisiace s ochorením Covid, ekonomické otázky, geostrategické otázky. To všetko podľa Magyar Nemzet môžu byť pasce na nezávislého kandidáta.

Francúzsko si podľa Magyar Nemzet v septembri uvedomilo, že kampaň vo Francúzsku v roku 2022 nemusí byť opäť iba o boji medzi Macronom a Le Penovou, kde by Macron evidentne opäť vyhral. Zemmour už totiž zmenil a mení tvár francúzskej politiky.

Panika v Británii: Spoločnosť BP zatvára desiatky čerpacích staníc, kamióny s palivom budú asi šoférovať vojaci
Benzínové pumpy v Británii zasiahli panické nákupy. V juhovýchodnom Anglicku dokonca tvoria rady. Britský minister dopravy totiž nepovolil uvoľnenie imigračných pravidiel pre vodičov nákladných automobilov, informuje The Times. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Diana Zaťková