Panika v Británii: Spoločnosť BP zatvára desiatky čerpacích staníc, kamióny s palivom budú asi šoférovať vojaci
24 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Benzínové pumpy v Británii zasiahli panické nákupy. V juhovýchodnom Anglicku dokonca tvoria rady. Britský minister dopravy totiž nepovolil uvoľnenie imigračných pravidiel pre vodičov nákladných automobilov, informuje The Times.



Britský minister dopravy Grant Shapps vyzval motoristov v krajine, aby „pokračovali ako obvykle“ i keď nedostatok vodičov ťažkých nákladných automobilov má vplyv na čerpacie stanice a spôsobuje zatváranie celých reťazcov.


Nedostatok vodičov



Shapps v piatok pre Sky News uviedol, že nedostatok vodičov nákladných automobilov nie je „nový“ a je problémom celej pandémie. Uviedol, že na vyriešenie problému nevylúči nič vrátane nasadenia armády na šoférovanie benzínových tankerov, ale bagatelizoval myšlienku, že uvoľnenie hraničných obmedzení napraví nedostatok pracovných síl .


Povedal, že pracovníci z východnej Európy dlhé roky znižovali mzdy britských vodičov nákladných automobilov, že je „nesprávne“ viniť brexit z nedostatku prevádzkovateľov ťažkých nákladných automobilov a že odchod Británie z Európskej únie umožnil vláde začleniť nových zamestnancov do priemyslu rýchlejšie.

Britskí policajti sa radšej venovali sexu v aute, ako by riešili vlámanie
V anglickom Surrey má polícia, zdá sa, iné priority ako riešiť vlámanie, či vypočutie svedkov. Dvaja dôstojníci dali prednosť sexuálnym radovánkam v služobnom aute, píše denník The Sun. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Problémy všade



Podľa portálu RT bola spoločnosť BP kvôli nedostatku vodičov ťažkých nákladných automobilov nútená uzavrieť desiatky čerpacích staníc, ktoré nemali pohonné látky. Jej konkurent Esso má rovnaký problém.

Minister obchodu Paul Scully vo štvrtok uviedol, že krajina potrebuje státisíce ľudí s licenciami na ťažké nákladné automobily. Tí, na ktorých sa Británia spoliehala doposiaľ, "vďaka" brexitu nepracujú.  "Priemysel potrebuje približne 100 tisíc ďalších vodičov, aby uspokojili dopyt," hovorí Scully.
Môže byť horšie

Popredný reťazec supermarketov Tesco tiež uviedol, že ak vláda neprijme opatrenia na zmiernenie krízy v doprave, v predvianočnom období by mohlo dôjsť k panickému nákupu potravín.

Mladú ruskú sexuologičku vyhodil žiarlivý manžel z balkóna na 13. poschodí
Policajti v Petrohrade vyšetrujú brutálnu vraždu mladej ženy. V utorok sa na policajnej stanici prihlásil muž, ktorý priznal, že zabil svoju ženu. Dobodal ju a vyhodil z balkóna ich spoločného bytu na 13. poschodí, píše portál RT. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Diana Zaťková