Novinárska otázka pre ministra zahraničia Ruska: "Vstúpi Rusko do NATO"?
25 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Budú sa ruské tanky a rakety či Suchoje prekrývať kamuflážou NATO? Zaznie ruština aj u nás v prostredí konvojov armád NATO, ktorých máme týždeň čo týždeň aj do štyridsať? No, ako na takéto úvahy oficiálne reaguje Moskva, sa čitateľ dočíta nižšie.


Na stretnutí s ministrom zahraničných vecí (na okraj rokovania OSN) Sergejom Lavrovom totiž zaznela aj novinárska otázka : "Vstúpi Rusko do NATO?" Píše o tom web vpk.name.
Lavrov to predýchal

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov sa v rámci svojej účasti na Valnom zhromaždení OSN stretol s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom.

Na naozaj invenčnú otázku s pokojom Angličana Lavrov odpovedal: "Nepokúšajte šťastie. Rusko sa nechystá vstúpiť do NATO."

S týmto vyhlásením sa šéf ruského ministerstva zahraničných vecí potom obrátil na novinárov počas protokolového fotografického zasadnutia. Stretnutie sa ďalej uskutočnilo za zatvorenými dverami.
Vzťah NATO s Ruskom

Ako povedal generálny tajomník Stoltenberg, NATO bude pokračovať v rozvoji vzťahov s Ruskom, aj keď sa v tejto oblasti neočakávajú žiadne zlepšenia. Zdôraznil, že s Moskvou je potrebné hovoriť.

Generálny tajomník tiež uviedol, že členské štáty NATO sa nesnažia o konfrontáciu a nepredstavujú pre Rusko hrozbu. Zdôraznil, že aliancia je pripravená na dialóg s Moskvou, aby sa vyhla nepredvídateľnej eskalácii.

Aj táto informácia, ktorú citujeme z webu vpk.name, sa zdá byť celkom dobrá.

(Medzititulky red. HD.)

Hoax britského mainstreamu: "Rusko nacvičovalo raketovú inváziu do krajín NATO"
"Putin zintenzívňuje vojenské cvičenia: Rusko „vtrhne“ do krajín NATO masívnym raketovým útokom (The Sun, Spojené kráľovstvo)" Tak znie jeden z hoaxov "mienkotvornej" tlače v médiách krajín NATO. Strategické rusko-bieloruské cvičenie Zapad-2021 sa... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Ivan Brožík