NATO je iba USA a tie nepotrebujú naše zbrane, potrebujú len naše územie, hovorí Radačovský
25 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Mnoho predstaviteľov členských krajín NATO už vyjadrilo pochybnosti o opodstatnenosti existencie Severoatlantickej aliancie. Tieto hlasy sa ešte vystupňovali po spoločnom fiasku v Afganistane. No Ministerstvo obrany SR aj tak žiada od vlády miliardy eur na nákup vojenskej techniky, ktorú od nás NATO vyžaduje.


Či sú to odôvodnené výdavky v období ekonomickej krízy vysvetlil pre portál extraplus.sk poslanec Európskeho parlamentu a predseda strany Slovenský PATRIOT Miroslav Radačovský.
NATO je USA



NATO je USA, a USA majú svoje globálne záujmy a s určitosťou na svoju vojenskú silu nepotrebujú Ozbrojené sily SR tak, ako nepotrebujú ozbrojené sily štátov, ako je Litva, Lotyšsko a Estónsko. USA potrebujú ich územia, pretože sa nachádzajú v blízkosti ich globálneho nepriateľa, Ruskej federácie, píše portál. Čo teda vláda a ministerstvo obrany miliardovými nákupmi sleduje?

„Treba objektívne konštatovať, že sme členom NATO a pokiaľ je to tak, tak z tohto členstva pre Slovensko vyplývajú aj zmluvné záväzky. Otázky týkajúce sa zahraničnopolitických vzťahov je potrebné vždy pomenovať priamo, objektívne, pravdivo, bez nánosu akýchsi diplomatických floskúl," vysvetľuje Radačovský.

Slováci sú pobúrení: Lekári odmietajú neočkovaných vyšetriť, na pohotovosť nepustili 5-mesačné dieťa v horúčkach!
Z celého Slovenska sa ozývajú rozhorčené hlasy pacientov! Vyvolalo ich nové usmernenie z ministerstva zdravotníctva. To hovorí, že do nemocnice či k lekárovi môžu ísť už len očkovaní. Neočkovaní sa k pomoci nemusia dostať, ak sa nepreukážu... Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Potrebujeme silné ozbrojené sily?

Podľa europoslanca by z medzinárodného hľadiska bolo pre USA neakceptovateľné povedať to takto objektívne a priamo, a preto zaujali neobjektívne stanovisko, že tieto štáty vrátane Slovenska potrebujú silné ozbrojené sily, dobrú výzbroj a členstvo v NATO kvôli ich bezpečnosti a obrane pred možným napadnutím.

Určite sa možným napadnutím nemyslí agresia zo strany napr. Španielska, Maďarska alebo Francúzska, ale hrozba z východu, hovorí politik. "Jednoducho, Slovenská republika prijala takúto hru a tváriac sa, že je silným spojencom NATO, teda USA, vyzbrojuje, dozbrojuje a prispieva finančne do rozpočtu NATO."

Kotleba tvrdí, že Lipšicovi ľudia plánujú v najbližších dňoch obviniť Maroša Žilinku!
Líder strany ĽSNS priniesol v piatok večer šokujúcu informáciu. Vo videu, ktoré nakrútil po návrate z pohrebu Reného Baláka tvrdí, že práve na tejto smutnej udalosti sa dozvedel niečo, čomu je až ťažké uveriť. Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Petra Demková

Tri riešenia

Podľa Radačovského, keby sme problém chceli pomenovať absolútne jasne, bez zavádzania, tak by ho bolo možné riešiť tromi spôsobmi.​

1. Nehrať sa na akýchsi vojensky zdatných členov NATO a vynakladať finančné prostriedky na zbrojenie, ale jednoducho umožniť vojskám USA pobyt na našom území a nie platiť im do spoločného fondu, ale zaplatiť by mali USA za to, že môžu využívať naše územie.

2. Vystúpiť z NATO, pretože, buďme úprimní, niekoľko lietadiel a v podstate niekoľko bojových vozidiel určite je pre takého vojenského molocha ako Spojené štáty americké nepodstatných. Nakoniec, podmienka členstva v EÚ nie je podmienkou byť v NATO, pričom je zrejmé, že niektoré štáty EÚ nie sú členmi NATO.

3. Nie je v rozpore so zmluvami EÚ, aby ten-ktorý národný štát nemohol uzatvoriť zmluvu so štátom mimo EÚ. Pokiaľ by sme zostali aj členom NATO, bolo by vhodné uzatvoriť zmluvu o priateľstve, vzájomnej pomoci, hospodárskej a vojenskej spolupráci s Ruskou federáciou a tým by sa vyriešil aj problém možnej obavy zo strany Ruska a nebolo by potrebné vynakladať finančné prostriedky na zbrojenie. Nejde o nič nové.

Prioritne musíme pomôcť riešiť ľuďom zdražovanie, nielen bojovať proti korupcii, tvrdí Kollár
Predseda parlamentu Boris Kollár bude iniciovať zriadenie pracovnej skupiny naprieč ministerstvami na riešenie problému zvyšovania cien energií a potravín, povedal pre Hlavný denník. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič

Treba vystúpiť z NATO

Podľa názoru europoslanca je jediné akceptovateľné riešenie nebyť členom NATO, lebo to nie je povinnosť, a uzatvoriť s okolitými krajinami zmluvy o priateľstve, vzájomnej pomoci a vojenskej spolupráci v prípade možného ohrozenia Slovenska.

"Síce neviem zo strany koho, ale predsa len, aby obranyschopnosť bola zabezpečená aspoň teoreticky," konštatuje politik. Ako uzatvára, "Ruská federácia pre svoje globálne záujmy určite naše územie nepotrebuje. Nezničia si predsa obchodného partnera ani plynovod, ani ropovod, ktorý len nedávno dostavali“.

Lekári už nechcú byť rukojemníkmi takého systému, ktorý ubližuje pacientom
O nepriaznivom stave a vývoji situácie v slovenskom zdravotníctve informuje tlačová správa z dnešného mimoriadneho brífingu Slovenskej lekárskej komory (SLK). "Lekári už nechcú byť rukojemníkmi takého systému, ktorý ubližuje pacientom," píše sa v... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová