Krutý koniec iba 15 ročného nádejného motocyklistu
25 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Tragédia mladého nádejného španielskeho chlapca! Pätnásťročný talent Viňales mal počas MS Supersport 300 v Jereze tragickú nehodu. Dean Berta Viňales bol člen rodinného klanu slávneho motoristického mena.


"K nehode došlo v druhej zákrute okruhu (Permanente de Jerez, pozn. red.) dve kolá pred koncom. Bratranec hviezdy MotoGP Mavericka Viňales skončil na zemi a s ním aj ďalší traja jazdci." Informuje na Twitteri Carlos Checa Carrera.
Nepomohol ani okamžitý zásah záchranárov

Španielsky mladík utrpel vážne zranenia hlavy a hrudníka a napriek okamžitému zákroku záchranárov ešte v lekárskom centre závodiska zomrel.
Svedkom bol aj Čech

"Pri tragickej udalosti bol na trati aj český jazdec Oliver König. "Veľmi ma to zasiahlo. Bol to chlapec, ktorý mal15 rokov, mal všetko pred sebou. Stalo sa to pár metrov za mnou. Všetci sú vo svojich boxoch a je tu veľký smútok, "uviedol König vo vyjadrení pre médiá.

Berta Viňales jazdil vo svojej nováčikovskej sezóne v SSP300 za tím Viňales Racing, ktorý vedie Maverickov otec Ángel. Najlepší výsledok zaznamenal v druhom závode na okruhu v Magny-Cours, kde obsadil štvrté miesto.
Podujatie organizátori zrušili

Zvyšný sobotný program na okruhu vrátane ďalšieho dielu majstrovstiev sveta superbikov bol po tragédii zrušený.

(Medzititulky red. HD.)

TRAGÉDIA: Motocyklista vrazil do betónového plotu, nehodu neprežil (foto)
Život 40-ročného motocyklistu vyhasol pri nedeľňajšej dopravnej nehode na Kukučínovej ulici v Považskej Bystrici. Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | SITA