Alternatíva k dnešným parlamentným politickým stranám začala impozantne - rozpadom
25 | 09 | 2021 I TA SR/ upravil Ivan Brožík

"Šéfka mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Irena Bihariová rešpektuje podporu delegátov strany Spolu - občianska demokracia (OD) novému predsedovi Miroslavovi Kollárovi. A jeho vízii o nespájaní sa s PS."  Túto správu priniesla agentúra TASR. A spolu s ňou odniesla aj nádeje o nejakej politickej relevantnej sile, ktorá by mohla zasiahnuť do zmien proti diktátorskému režimu po prípadných predčasných voľbách .


"Rešpektujeme vôľu delegátov a delegátiek snemu strany Spolu-OD a gratulujeme Miroslavovi Kollárovi k víťazstvu v súťaži o post predsedu strany Spolu," spresnila s tým, že rozhodnutie vyhodnocujú v hnutí ako trvalé a určujúce pre ich ďalšie vzťahy." Píše sa ďalej v agentúrnej správe.
Oxymoron, alebo keď si slová významovo protirečia

"Hnutie PS sa bude naďalej usilovať byť pre krajinu odbornou, hodnotovo čitateľnou alternatívou voči rozhádanej nekompetentnej koalícii a korupčnícko-extrémistickej opozícii," podotkla Bihariová.
Dve muchy jednou ranou?

Aj tak môže vyznieť zmysel ďalšej časti správy TASR: "Kollára zvolili za predsedu Spolu na sobotnom sneme. V súboji o post šéfa strany sa stretol s doterajším predsedom Jurajom Hipšom. V prípade oboch kandidátov išlo tiež o voľbu filozofie smerovania strany. Kým Kollár je presvedčený, že Spolu má fungovať samostatne ako stredopravá a občianskodemo­kratická strana, Hipš presadzoval spojenie s PS." Píše verejnoprávna agentúra.

(Medzititulky red. HD.)

Novým predsedom strany Spolu je M. Kollár (DOPLNENÉ)
25 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR