"Všadzi bordel, len ľudzi balamutia, no..." babka, kúp si kvôli lotérii internet a počítač!
24 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

"Kŕmim sliepky. Suseda z tretieho domu mi kričí z mojej záhrady, že "oľem podz tu." Do ruky mi dáva mobil, že jej prišla sms, že vyhrala v očkovacej lotérii, ale nevie pozrieť, že koľko a kde lebo nemá internet." (Citát spisovateľka a publicistka Linda Chopin.)



"SMS v mobile, hľadám na stránke ministerstva financií." Píše Linda Chopin v statuse na sociálnej sieti.




Reprofoto FB (@Linda Chopin)



Neznáma výherkyňa - pre systém

"Ona nikde. Ani podľa mena, ani podľa bydliska, ani podľa kódu. " Popatri išce raz," hovorí mi. A idem na to ešte raz. Kvôli nej. Aj keď viem, že sa na tom nič nezmení." Píše Linda Chopin.


Je sklesnutá, smutná

"Nie je tam. Je sklesnutá. "Ta to tak, veľké haló," kývne rukou že ech, na p.ču všetko.

"Zavolám tam," vravím jej. A vytáčam číslo. V ruke držíme jej mobil. Na druhej strane mi oznamujú, že keď došla sms určite vyhrala, ale nevedia povedať koľko a nech sleduje stránku každý deň, lebo nestíhajú nahadzovať výhercov.



Existujú aj ľudia bez počítača a internetu, (ne)vážení autori lotérie!

"Oznamujem im, že tá pani nemá internet. Ticho. "Tak jej to sledujte Vy." Po chvíľke ticha. Suseda odchádza. S tým, že všadzi bordel, len ľudzi balamutia, no..."

(A vymýšľajú retroaktívne zákony, len aby to nejak prefarbili naružovo - pozn. red. HD.)
(Medzititulky red. HD.)

Už to nie je ani na smiech. Ďalší problém očkovacej lotérie, výhercovia hovoria o "odrbe"
Igor Matovič a jeho očkovacia lotéria prakticky od jej spustenia musí čeliť paľbe kritiky. Kto ale za to môže? Pravidlá, ktoré boli dané. Tie, ktoré platili pri spustení, sa už menili niekoľkokrát. Ale, objavujú sa aj iné problémy. "Hoci niektorých... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová