Mikulca neodvolali. Za jeho zotrvanie hlasovalo len 69 koaličníkov. Podporu Sme rodina nezískal
24 | 09 | 2021 I TASR
Roman Mikulec ostáva ministrom vnútra. Za jeho zotrvanie vo funkcii hlasovalo len 69 koaličných poslancov. Veľká časť poslancov koaličnej Sme rodina sa hlasovania zdržalo. O výsledkoch hlasovania informuje TASR.

Mikulec (ostáva vo funkcii. Poslanci Národnej rady SR ho neodvolali. Pri hlasovaní o vyslovení nedôvery ministrovi bolo zo 136 prítomných poslancov 52 za a 69 proti, 14 poslanci sa zdržali a jeden nehlasoval. Mikulca podporila väčšina vládnej koalície, viacerí poslanci z klubu Sme rodina sa zdržali.

Odvolávanie Mikulca inicioval opozičný Smer-SD. Vyčítal mu viacero vecí od podozrení z korupcie až po situáciu v rezorte a v bezpečnostných zložkách. Šéf Smeru-SD Robert Fico viackrát vyzval ministra, aby z funkcie odišiel, kým sa neukážu ďalšie závažnejšie podozrenia voči nemu. Odvolávanie Mikulca navrhovala opozícia opakovane viackrát, pre obštrukcie koalície sa však návrhy odkladali.

Máme sa na čo tešiť? Fico dnes zverejní "strašné veci" o ministrovi Mikulcovi
Dnes o 11:00 h pokračuje pokus o ďalšie odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca. A mal by sa dostať aj do finále. Podľa predsedu Smeru Roberta Fica práve dnes sa vyplavia na povrch o Mikulcovi "strašné veci", píšu Parlamentné Listy.... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Diana Zaťková