Základná škola v USA zaviedla „šialené“ pravidlo. Študenti musia počas stravovania nosiť masky
23 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

Základná škola v štáte Washington zaviedla zásadu, ktorá vyžaduje, aby deti v čase obeda nosili rúška pri „žuvaní, prehĺtaní alebo rozprávaní“, informuje portál RT.


Deti, ktoré sa vracajú do školy Geiger Montessori v Tacome, privítala bizarná zásada v súvislosti s COVID-19. V e -maile škola rodičov informovala, že deti budú umiestnené vo vetranej jedálni a môžu si odstrániť masky na tvár „iba na zahryznutie alebo pitie“.

Po vložení jedla do úst boli deti požiadané, aby si opäť nasadili masky pri „žuvaní, prehĺtaní alebo rozprávaní“. Jeden rodič sa sťažoval rozhlasovej stanici KTTH a povedal, že pravidlo je „šialené“. KTTH sa následne obrátila na školu. Škola uviedla, že pravidlo vychádzalo z usmernení Centra kontroly a prevencie chorôb (CDC) a amerického ministerstva zdravotníctva.

Amazon, Facebook a Uber sa zaviazali zamestnať utečencov z Afganistanu na podporu ekonomickej „vízie“ USA
Maloobchodný gigant Amazon sa zaviazal zamestnať utečencov z Afganistanu ako súčasť programu s inými významnými spoločnosťami vrátane Facebooku, Uberu a UPS, aby zapojili utečencov do americkej pracovnej sily, informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 09 | 2021 | Lukáš Leca


Dokument štátu Washington však uvádza, že „študenti si môžu odstraňovať pokrývky tváre, aby jedli a pili“. Ďalej spresňuje, že by mali dodržiavať pravidlá sociálneho dištancovania, ak „nemožno nosiť masky, napríklad pri obede“. Pokyny CDC nehovoria o maskovaní počas obeda. Okrem toho uvádzajú, že študenti sa musia maskovať „pri prechode linkou stravovacích služieb“.

Hovorca školy dodal, že v budúcnosti „nebudeme trestať žiadnych študentov za to, že medzi uhryznutím nenosia masky“.

Deti na základných školách majú extrémne nízke riziko vážnych chorôb a úmrtí na COVID-19. Podľa údajov CDC zomrelo v USA na túto chorobu iba 464 detí vo veku od 0 do 17 rokov z celkového počtu 672 000 úmrtí.

Iránsky prezident v OSN: Hegemónia USA nešťastne zlyhala, sankcie sú zločin proti ľudskosti
Iránsky prezident Ebrahim Raisi odsúdil americkú „hegemóniu“ na Blízkom východe. Počas prejavu v OSN uviedol, že snahy ovládnuť tento región boli katastrofálnym zlyhaním, informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 09 | 2021 | Lukáš Leca