Fico: Právo je monštruózne zneužívané na politické procesy! Koalícia zaviedla ohavný režim!
23 | 09 | 2021 I TASR
Predseda Smeru Robert Fico ohnivo reční v parlamente. Upozorňuje, že právo je monštruózne zneužívané na politické procesy. O jeho vystúpení v rozprave k odvolávaniu ministra vnútra Romana Mikulca informuje TASR.
Ohavný režim koalície

V parlamente sa začala diskusia k opozičnému návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. Fico hovorí o monštruóznom zneužívaní práva na politické procesy a ohavnom režime koalície. Upozornil na možné negatívne dôsledky tohto konania v budúcnosti. Mikulcovi okrem situácii v polícii a bezpečnostných zložkách vyčíta aj podozrenia z korupcie a kontaktov s členom zločineckej skupiny takáčovcov. Očakával preto, že Mikulec vyvodí nejakú zodpovednosť.

Matovičov režim pritvrdzuje. Lengvarský oznámil, že neočkovaných nemusia pustiť do nemocníc
23 | 09 | 2021 | TASR

Prestaňte klamať o vojne policajtov

Fico zdôraznil závažnosť aktuálnej situáciu v bezpečnostných zložkách. "Prestaňme klamať, že ide o vojnu policajtov," vyhlásil. Podľa neho ide o hrubé zneužívanie práva a procesov policajtami. Hovorí o účelovom manipulovaní vyšetrovania rôznych káuz. Pripomenul, že o týchto podozreniach hovorila aj správa SIS, s ktorou sa oboznámili aj najvyšší predstavitelia štátu, no neurobili nič pre nápravu.
Politické procesy

Poznamenal, že v súčasnosti sa hovorí o mafii v politických stranách, ktorá má pôsobiť aj v bezpečnostných zložkách. "Dajte mi vedieť, či je to tá moja mafia, nech viem," povedal v pléne. Koaliční poslanci mu vzápätí v sále dali zborovú odpoveď: "Áno."

Za najhoršie považuje Fico nielen to, že vyšetrovatelia manipulujú kauzy, ale to, že si volajú rôznych "mafiánov", aby vypovedali tak, ako chcú. Hovorí o ohavnom režime. Viní koalíciu z jeho vytvorenia s cieľom, že chceli za každú cenu dokazovať to, že mali pravdu pri svojich tvrdeniach o tom, čo mali konkrétni ľudia spáchať. Skonštatoval tiež, že ide o "monštruózne zneužívanie práva na politické procesy".
Mikulec a jeho udavači

Mikulcovi tiež vyčíta, že mal dať pokyn na zastavenie akcie proti trom "udavačom", čo vyústilo do úteku dvoch podozrivých. Pripomenul pritom Mikulcovo pôsobenie vo vojenskom spravodajstve a údajné zákazky jeho rodinných príslušníkov či podozrenia z korupcie aj to, že mu bola v minulosti odobraná bezpečnostná previerka.

Fico kritizoval prístup koalície k návrhom na odvolávanie ministra, keďže sa z troch mimoriadnych schôdzí za posledné mesiace presunuli pre obštrukcie koaličných poslancov. Hovorí o hrubom porušovaní rokovacieho poriadku NR SR i Ústavy SR.

Diskusiu o odvolávaní Mikulca prerušili pre obedovú prestávku. O 14.00 h je naplánovaná Hodina otázok, po nej by mali nasledovať termínované body programu.

Weis: Pri delta 4+ variante sa „vakcína“ Pfizer javí nielen ako neúčinná, ale aj zvýšila mieru infekčnosti
Boj proti koronavírusu sa v súčasnosti zameriava iba na očkovanie experimentálnymi vakcínami. Liečenie v ambulanciách nie je vôbec na programe dňa. Na programe dňa, to je však ešte väčší tlak na nezaočkovaných. Vyhrážajú sa im stratou... Čítať ďalej
23 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik