Amazon, Facebook a Uber sa zaviazali zamestnať utečencov z Afganistanu na podporu ekonomickej „vízie“ USA
23 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

Maloobchodný gigant Amazon sa zaviazal zamestnať utečencov z Afganistanu ako súčasť programu s inými významnými spoločnosťami vrátane Facebooku, Uberu a UPS, aby zapojili utečencov do americkej pracovnej sily, informuje portál RT.


Ku Koalícii pre afganských utečencov Tent Foundation sa pripojilo 34 spoločností a zaviazalo sa školiť, najímať a „pomáhať integrovať“ utečencov do amerického hospodárstva. Túto iniciatívu v utorok oznámila sama nadácia Tent Foundation.

Medzi tieto spoločnosti patria Facebook, Uber, UPS, Pfizer, Chobani, Trip Advisor, Western Union, Hilton, Gap, Mastercard a Amazon. Spoločnosti budú školiť a najímať afganských utečencov na prácu v skladoch a dopravných centrách.

"Toto úsilie posilní postavenie Afgancov, aby začali nový život v Amerike. Taktiež to podporí dlhodobú víziu americkej vlády o ekonomickej a sociálnej integrácii," dodala nadácia Tent Foundation.

Snemovňa reprezentantov USA schválila provizórny rozpočet do decembra
Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu schválila v utorok večer miestneho času návrh rozpočtového provizória pre chod amerických federálnych orgánov do decembra tohto roku. Čítať ďalej
22 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


Generálny riaditeľ Chobani Hamdi Ulukaya založil túto koalíciu. V vyhlásení uviedol, že „každá časť našej spoločnosti musí hrať svoju úlohu pri vítaní našich afganských bratov a sestier“. „Stáli po našom boku a my musíme stáť za nimi," dodal.

"V momente, keď utečenec dostane prácu, je to okamih, kedy prestane byť utečencom. Následne môže začať nový život," poznamenal Ulukaya a vyzval ďalšie americké firmy, aby sa pripojili ku koalícii.

Korčok rokoval s palestínskym ministrom zahraničných vecí Málikím
Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok sa v utorok stretol v New Yorku s palestínskym ministrom zahraničných vecí Rijádom Málikím. Potvrdil pritom, že Slovensko naďalej podporuje tzv. dvojštátne riešenie izraelsko-palestínskeho... Čítať ďalej
22 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR