Korčok rokoval s palestínskym ministrom zahraničných vecí Málikím
22 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok sa v utorok stretol v New Yorku s palestínskym ministrom zahraničných vecí Rijádom Málikím. Potvrdil pritom, že Slovensko naďalej podporuje tzv. dvojštátne riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu.


"S ministrom... sme sa dohodli na pokračovaní kontaktov na politickej úrovni. Ubezpečil som ho o pokračujúcej podpore rozvojových projektov prostredníctvom SlovakAid a poskytovania vládnych štipendií," uviedol Korčok.

Palestínskeho partnera šéf slovenskej diplomacie informoval o cieľoch Slovenského inštitútu v Jeruzaleme, ktorý bol nedávno zriadený s cieľom podporovať kultúrnu a ekonomickú spoluprácu s Izraelom.
V tejto súvislosti zdôraznil, že pozícia Slovenska k dvojštátnemu riešeniu zostáva nemenná a sídlom Veľvyslanectva SR v Izraeli je naďalej Tel Aviv. Slovenská diplomacia podľa neho podporuje aj obnovenie politického dialógu v rámci blízkovýchodného mierového procesu.

TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Advokát Zobok: Je smiešne keď sa k právnemu systému vyjadruje bábkoherečka
Aj odborná verejnosť sleduje dianie v polícii. Miroslav Zobok je advokát, ktorý zastupoval napríklad aj sudkyňu OS BA1 Dolakovu v kauze Búrka resp. Víchrica. Myslí si, že je smiešne, keď sa k paragrafu 363 vyjadrujú právny analfabet s... Čítať ďalej
22 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová