Saková: Hanlivo nazvať prácu policajtov inšpekčnej služby, je absolútne dno
21 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Bývalá ministerka vnútra, Denisa Saková, je rozčarovaná. Z Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR sa stal podľa nej fackovací panák. Na sociálnej sieti uviedla, že plne podporuje vyhlásenie vyšetrovateľov a operatívcov inšpekčnej služby. Myslí si, že nazvať zákonnú prácu desiatok policajtov hanlivým označením len preto, že konajú inak, ako si niekto predstavoval, je absolútne dno. 


Saková sa v príspevku na sociálnej sieti zastala vyšetrovateľov a operatívcov inšpekčnej služby. Uviedla, že podporuje ich vyhlásenie. V ňom kategoricky odmietajú účelovú dehonestáciu výsledkov ich práce. Tiež bezprecedentné verejné osočovanie. A spájanie s akýmikoľvek kriminálne závadovými alebo politicky exponovanými osobami.

Kollár: Ak nás z koalície vylúčia, budeme to rešpektovať
Ak by hnutie Sme rodina zvyšní koaliční partneri vylúčili z vládnej koalície, hnutie to bude rešpektovať. Vyhlásil to líder hnutia Boris Kollár. Červenou čiarou pre Sme rodina je podľa jeho slov zrušenie paragrafu 363 Trestného poriadku a... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Zneužívanie polície na politický boj sme tu mali naposledy v 50-tych rokoch

"Zneužívanie polície na politický boj sme tu mali naposledy v 50-tych rokoch," napísala. A myslí si, že so slovami, ktoré títo policajti adresovali slovenskej verejnosti, sa stotožní každý človek, ktorému záleží na spravodlivosti na Slovensku. Cituje: „Týmto ubezpečujeme všetkých, že tak ako väčšinu slušných a spravodlivých ľudí ani nás neteší, ak neplatí rovnosť pred zákonom pre každého jednotlivca. O to viac, ak páchateľmi trestnej činnosti sú naši vlastní kolegovia. Príslušníci Policajného zboru."
Politici vládnej koalície vytvárajú dvojitý meter v hodnotení práce policajtov

Sakovej je ľúto, že politici vládnej koalície vytvárajú dvojitý meter v hodnotení práce policajtov. "Zatiaľ čo u jednej časti hovoria, že majú rozviazané ruky, poctivú prácu policajných kolegov z Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR sa neštítia označovať ako protiúder mafie," píše.  V závere príspevku dodáva, že nazvať zákonnú prácu desiatok policajtov hanlivým označením len preto, že konajú inak, ako si niekto predstavoval, je absolútne dno. A neprípustné pre kohokoľvek, kto vystupuje vo verejnom živote.

VIDEO:  Takto sa snažia migranti dostať cez ostnatý drôt na južnej hranici Maďarska so Srbskom
21 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová