Kováčikovi sa "chládok" môže predĺžiť, vraj úplatok od pána X
21 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Na Dušana Kováčika podali ďalšiu obžalobu. Pre úplatok od tajomného Pána X. "Bývalý špeciálny prokurátor mal za 50-tisíc eur pozametať dva spisy. Jeden sa týkal bývalého šéfa policajných odposluchov a druhý priamo Petra Košča s prezývkou Pán X. Oba prípady riešila NAKA. Po presunutí na inšpekciu skončili so záverom, že skutok sa nestal." Píše nami nižšie uvedený zdroj.


"Vyšlo najavo, že dozorujúci prokurátor na Dušana Kováčika podal obžalobu pre ďalšiu korupčnú kauzu." Informuje web aktuality.sk. 
Pán X je opäť v "hre"

Dôvodom je podozrenie z prijatia "50-tisícového úplatku od Petra Košča zvaného Pán X". Pre Aktuality.sk to potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. Podľa citovaného zdroja "sudcom bude bývalý šéf špecializovaného súdu Michal Truban. Peter Košč (X) je obvinený z prečinu podplácania a Dušan Kováčik zo zločinu prijímania úplatku."
Pán X sa zdúchol

"Po obvinení z podplácania Dušana Kováčika je Pán X dodnes na úteku. Polícia po ňom stále pátra." Citujeme aktuality.sk.

Súd odsúdil Dušana Kováčika na 14 rokov nepodmienečne (AKTUALIZOVANÉ)
Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. odsúdil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku na úhrnný 14-ročný nepodmienečný trest s minimálnym stupňom stráženia. Vymeral mu aj trest prepadnutia majetku. Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Zas je v hre kajúcnik

"Kľúčovým svedkom korupcie má byť bývalý šéf národnej jednotky finančnej polície Bernard Slobodník. Je obvinený spolu s ďalšími bývalými policajnými funkcionármi pri akcii Očistec vlani na jeseň. Ešte pred samotnou akciou sa Slobodník sám prihlásil na špeciálnej prokuratúre a začal spolupracovať. Práve Slobodník mal byť pritom, keď si Košč s Kováčikom podávali peniaze ukryté v knihe." Znie ďalšia informácia portálu aktuality.sk.

"Dnes policajná inšpekcia stíha vyšetrovateľov NAKA z tímu Očistec. Tí zasa pripravovali obvinenie ľudí z inšpekcie pre podozrenie zo založenia zločineckej skupiny, na čele ktorej mal stáť práve Pán X." Informujú tiež aktuality sk v článku, z ktorého citujeme. Jeho pôvodná verzia je tu.
Začína sa to nejak rysovať

"Vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka prinieslo mnoho odhalení." Napísal ešte  15. 3. 2019 Peter Tóth vo svojom texte na portáli Ďateľ.sk. nasledujúci citát hovorí za veľa a vysvetľuje mnohé:

"Ide o to, že okrem Daniela Lipšica a Romana Kvasnicu bol zdrojom únikov informácií z vyšetrovacieho spisu a ich expedovania do médií mafián Peter Košč. Jeho priamymi a nepriamymi spojencami v médiách sú Monika Tódová, Roman Cuprik, Ján Krempaský, Jana Šimíčková, Pavel Knapko a ďalší. Toto je prvá časť správy o tom, kto je Peter Košč a komu novinári prepožičali svoje brká a mdlé mysle." To bol doslovný citát s tým, že poukazoval na to, čo sa podľa Petra Tótha "novinári snažili utajiť."
Nutkavá otázka HD

Prečo sa na Slovensku stále, v tých istých súvislostiach, podozreniach a trestných veciach objavujú stále tie isté mená? Nepripomína to organizovanú skupinu? Teda, akúsi mafiu? Ako je to s tým "bojom proti mafii?

(Medzititulky red. HD.)

Zurian šokuje: Ku Koščovi chodili na obedy Lipšic so Slobodníkom, Pčolinským aj Kováčikom!
Veci, ktoré sa dejú v našej polícii a tajnej službe ďaleko presiahli hranice, ktoré sa dajú normálnym ľudským rozumom pochopiť. Zatýkania na jednej, druhej či tretej strane, teda SIS, NAKA a Úrade inšpekčnej služby, sa tu ešte nikdy v novodobej... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik