Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar zostáva naďalej vo väzbe
21 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a ďalší dvaja obvinení v kauze Očistec, Róbert Krajmer a Milan Mihálik, zostávajú naďalej vo väzbe. Senát Najvyššieho súdu (NS) SR na utorkovom neverejnom zasadnutí rozhodol, že dôvod kolúznej väzby u obvinených aj naďalej trvá. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.


"Senát 3T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí v trestnej veci PaedDr. Tibora Gašpara, Mgr. Róberta Krajmera a Mgr. Milana Mihálika čiastočne vyhovel sťažnostiam obvinených v zmysle zúženia rozsahu väzobných dôvodov s tým, že bol u obvinených vypustený dôvod preventívnej väzby," uviedla Važanová. Senát súčasne rozhodol, že dôvod kolúznej väzby u obvinených aj naďalej trvá.

Tibor Gašpar a ďalší policajní exfunkcionári boli zadržaní v rámci vlaňajšej policajnej akcie Očistec. V prípade padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a pre zločin korupcie. Vo väzbe sú preto, aby nemohli ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti.

„Doba kešu je späť! Vivat táto vláda a jej prisluhovači!“ konštatuje sarkasticky právnička Laššáková
Zrejme si takmer každý z nás pamätá dobu kešu, teda platieb v hotovosti. To bol doslova raj pre mafiánov, ktorí takto prepierali „špinavé“ peniaze. Právnička Judita Laššáková tvrdí, že tieto „zlaté“ časy sa opäť... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik