Belgičania si z nás robia srandu. Jozef Chovanec vraj nezomrel na následky zákroku ich polície
21 | 09 | 2021 I Peter Sulek

V prípade Jozefa Chovanca na verejnosť unikol škandalózny znalecký posudok. Podľa neho vraj Slovák nezomrel na následky brutálneho zákroku hajlujúcej belgickej polície.


Na verejnosť unikol znalecký posudok, podľa ktorého Slovák Jozef Chovanec nezomrel na následky brutálneho zákroku belgickej polície. Informovali o tom belgické médiá. Stalo sa tak len týždeň pred plánovanou rekonštrukciou policajného zákroku. Podľa advokátov ide o stratégiu, ktorá má jeden cieľ, chrániť belgických policajtov.
Brutálny zásah hajlujúcich policajtov

Tridsaťosemročný Jozef Chovanec zomrel v roku 2018 po potýčke s políciou na belgickom letisku v Charleroi. Po tom, čo si zranil hlavu, ho belgickí policajti držali a kľačali na ňom viac ako štvrť hodinu.

Po zverejnení videa, dočasne zo svojich funkcií odstúpili dvaja najvyšší predstavitelia belgickej polície. Po prvýkrát v histórii vstúpil do vyšetrovania aj Najvyšší súd.

"Najvyšší súd teraz povedal, že postup nebol správny a má sa vyšetriť, prečo sa stalo to, čo sa stalo," uviedol právny zástupca rodiny Chovanca, Lennert Dierickx.

Začiatkom budúceho týždňa má prebehnúť plánovaná rekonštrukcia celého prípadu. Od momentu zadržania až po samotný policajný zákrok.

Aj z toho dôvodu, mnohých pobúrila správa, ktorá včera obletela belgické médiá.

Chovanec bol v Belgicku zavraždený v čase, keď tam bol veľvyslancom otec Matúša Valla
V čase smrti Jozefa Chovanca bol veľvyslancom v Belgicku otec Matúša Valla, Stanislav Vallo. Denník N už beží Vallovcom na pomoc. Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | Petra Demková

Uniknutý posudok

Na verejnosť totiž unikol znalecký posudok, podľa ktorého Jozef Chovanec zomrel na následky zranení, ktoré si spôsobil sám a nie na následky zákroku príslušníkov letiskovej polície.

Ako o tom informovali médiá, v posudku sa uvádza, že muž zomrel na zranenie mozgu v dôsledku úderu hlavy o dvere cely. Podľa odborníkov neboli nájdené žiadne stopy nedostatku kyslíka, čo má svedčiť o tom, že ho policajti nedusili.

Podľa advokátov zosnulého má ísť o stratégiu. Myslia si, že má byť nanajvýš podozrivé, že posudok, o ktorom ani nevedeli, unikol sotva týždeň pred rekonštrukciou.

K veci sa advokát rodiny zatiaľ nevyjadril, čaká ešte na ďalšie informácie.

Škandál! Slovák zavraždený hajlujúcimi Belgičanmi má pre nich hodnotu 1500 eur (VIDEO)
Druhý najvyšší predstaviteľ belgickej polície dostal disciplinárny trest vo výške 1500 eur za pochybenie policajných zložiek v prípade zabitia Slováka Jozefa Chovanca. Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Peter Sulek