Za Reném Balákom
20 | 09 | 2021 I Petra Demková

René Balák bol kresťan a presadzovateľ konzervatívnych hodnôt. Bol veľkým bojovníkom za etiku v medicíne, čo ho prirodzene priviedlo ku kritike vakcinácie proti Covidu, alebo ako on zvykol písať a hovoriť, ku kritike nanucovania experimentálnych preparátov.


V pondelok sme sa dozvedeli hroznú správu. Zomrel spolupracovník Hlavného denníka, ThDr. René Balák, PhD. Podľa neoficiálnych informácií bola príčinou úmrtia cievna mozgová príhoda. Potvrdené to však nie je.

Balák bol teológom a expertom na etiku v medicíne. Vyštudoval filozofiu a teológiu na Teologickej fakulte Univerzity Palackého v Olomouci.

Špecializačné postgraduálne doktorandské štúdiá morálnej teológie a etiky absolvoval na Inštitúte Morálnej Teológie (Instytut Teologii Moralnej) na Katolíckej Univerzite v Lubline (Katolicki Uniwersytet Lubelski) v Poľsku. Tu mu bol v roku 2000 udelený akademický a vedecký titul Doctor in theologia morali.

Covid v USA: totalitné praktiky v niektorých arcidiecézach. Odmietnutie očkovania sa neakceptuje
Americký kardinál Blase Cupich, metropolita Chicaga, nariadil očkovanie proti Covid-19 u všetkých kňazov a laických zamestnancov svojej arcidiecézy. Za odmietnutie prídu sankcie. Aj katolícke nemocnice v Indianapolise prinútia svojich zamestnancov... Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | René Balák


Vedecko-výskumne sa angažoval najmä v Poľsku, Taliansku a vo Veľkej Británii.

Istú dobu pedagogicky pôsobil na Katedre filozofie a v Centre pre Bioetiku na Filozofickej fakulte UCM. Je autorom bioetickej publikácie Mysterium vitae – život človeka v rukách človeka 1 a 2. V roku 2020 kandidoval za stranu ĽSNS do Národnej rady SR. Ako autor písal pre rôzne alternatívne médiá. Od leta bol pravidelným prispievateľom do Hlavného denníka.

René Balák bol kresťan a presadzovateľ konzervatívnych hodnôt. Bol veľkým bojovníkom za etiku v medicíne, čo ho prirodzene priviedlo ku kritike vakcinácie proti Covidu, alebo ako on zvykol písať a hovoriť, ku kritike nanucovania experimentálnych preparátov, ktoré nie sú vakcínami. Balák sa pravidelne prihováral divákom cez svoj videokanál na sociálnej sieti.

René Balák bude veľmi chýbať. Bol veľkou nádejou pronárodnej scény a novodobým buditeľom. Budú chýbať aj jeho odborné stanoviská. Pronárodne zmýšľajúcich je veľa; ale tých vysoko vzdelaných, ktorí vedia ľudí viesť, málo.

S Balákom sa na Facebooku lúčia mnohí členovia ĽSNS a Republiky. Niekoľko slov spomienke na neho venoval aj Marián Kotleba.

Po teológovi a filozofovi ostalo 6 detí.

René Balák: Vakcína už nie je vakcína, ale po novom prípravok! Padla ideologická ilúzia o „vakcínach“?
Americký úrad CDC predefinuje „očkovaciu látku“ v dôsledku zníženej účinnosti mRNA vakcín proti novým mutáciám a variantom spôsobujúcim ochorenie covid19. Kľúčovým slovom už nebude termín „imunita“, ale termín „ochrana“.... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | René Balák