V noci na utorok hrozia na viacerých miestach nízke teploty a prízemný mráz
20 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami a prízemným mrazom vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v noci na utorok (21. 9.) a utorkové ráno pre viacero krajov na Slovensku. Výstrahy platia od 1.00 do 7.00 h.


Nízke teploty sa môžu vyskytnúť v niektorých okresoch Prešovského, Žilinského, Banskobystrického a Košického kraja. Teplota tu môže klesnúť na mínus jeden stupeň Celzia.

Záhradkárov môžu potrápiť aj prízemné mrazy. Výstraha pred nimi platí pre viaceré okresy Bansko-bystrického, Košického, Prešovského, Trenčianskeho a Trnavského kraja. Vo výške päť centimetrov nad povrchom totiž môže minimálna teplota vzduchu dosiahnuť mínus jeden až mínus dva stupne Celzia.

"Takéto nízke teploty a prízemný mráz predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny," varujú meteorológovia.

Tódová a Čikovský čelia stíhaniu z ohrozenia dôvernej skutočnosti
Vyšetrovateľ z okresného policajného riaditeľstva Bratislava III. František Spusta obvinil novinárov Moniku Tódovú a Konštatnína Čikovského z Denníka N z prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti, a to formou... Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič