Šeliga ako politik komentuje činnosť OČTK a pýta sa, čo je trestné v kauze Tódová
20 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Trestným činom napríklad je aj to, ak politik zasahuje do činnosti (rozhodnutí, postupov, vyšetrovania) Orgánov činných v trestnom konaní (OČTK). To by mal Juraj Šeliga ako právnik vedieť. A on to vie, ale nerešpektuje - zjavne podľa obsahu statusu, ktorý napísal na sociálnu sieť.


"Toto považujem aj ako občan aj ako právnik za pľuvanec do tváre spravodlivosti!" Píše rozhorčene v statuse Šeliga.

Reprofoto FB (@Juraj Šeliga)

Tak trochu zavádzanie

"Po troch rokoch?" Pýta sa Juraj Šeliga a zavádza. Ak by totiž tri roky už uplynuli, žiaden orgán OČTK by nemohol vzniesť obvinenie z dôvodu premlčateľnosti skutku. Takže, autor statusu zavádza, vedome klame, ale ešte niečo horšie, pre neho.
Novinár nie je beztrestný

Na čo všetko chce vzťahovať Šeliga beztrestnosť novinára? Kde v trestnom zákone je zakotvená a v akom rozsahu? Ďalšie zavádzanie. A pozná aj občiansky zákonník?

"Kde je materiálny korektív, ktorý sa aplikuje v trestnom práve? Kde je ochrana novinárov, ktorí informujú verejnosť?" Pýta sa totiž v statuse na sociálnej sieti Juraj Šeliga.
Niekto tu naozaj ničí dôveru občanov v politiku

Šeliga sa vyplakáva, ale zmýlil si hrob, na ktorom leje slzy: "Obávam sa, že takýto postup ničí dôveru občanov v právny štát. Stíhanie novinárov za ich investigatívnu činnosť je bezprecedentný krok, ktorý v demokratických krajinách nemá o obdobu." Jeho správanie, aspoň podľa textu statusu - teda politické zasahovanie do činnosti OČTK naozaj - citujme ho - "je bezprecedentný krok, ktorý v demokratických krajinách nemá o obdobu"

Šeliga asi nepozná práva a úlohy SIS, žiada rokovanie osobitného výboru na jej kontrolu
Poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) chce podľa TA SR iniciovať mimoriadne rokovanie Osobitného kontrolného výboru Národnej rady (NR) SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS). Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | TA SR/ upravil Ivan Brožík