Relácia Na telo, sa zmenila "Na teľa"
20 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Politická relácia TV Markíza Na telo, s Michalom Kovačičom je po letnej pauze späť. Pravidelne, každú nedeľu o 13-tej hodine môžete sledovať diskusie hostí a pozorným očiam neujde ani neverbálna komunikácia. O tom, že Na telo, by v niektorých prípadoch mohlo byť premenované aj Na teľa svedčí posledná diskusná relácia. Hosťami boli Veronika Remišová a Richard Raši.


V relácii okrem iných otázok, padla aj otázka: "Aká daň z pridanej hodnoty "DPH" je aktuálne v platnosti v Slovenskej republike.

Obyčajná otázka. Aj pre mnohých bežných ľudí. Pre Veroniku Remišovú nemala a nemohla znamenať žiadny problém. Veď vicepremiérka a ministerka investícii je ešte aj predsedníčka, aj keď malilinkej rozpadávajúcej sa vládnej strany Za ľudí. A navyše pani, ktorá sedí vo vláde a vyjadruje sa a rozhoduje o rozpočte. O nič nejde, banálna otázka. Ale...

Denisa Saková: "V celej histórii Slovenska politici neútočili na OČTK tak, ako teraz"
20 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Kontrolky s názvom, "ooo, má problém," sa rozsvietili

Veronika Remišová ostala zaskočená. Zreničky pracovali, mimika, gestá, haptika, proste všetko. U vnímavého človeka sa kontrolky s názvom, "ooo, má problém," rozsvietili hneď. A zbystril pozornosť ešte viac.

Samozrejme, uviedla, že to "samozrejme vie." No a potom sa usmiala a oznámila: 21%.

Na Slovensku, kde je pani Remišová ministerka a zastáva niekoľko iných, významných funkcií, to je ale inak. Na Slovensku platí základná sadzba tejto dane na úrovni 20 %. Na vybrané tovary ako potraviny, lieky či knihy je zavedená znížená sadzba vo výške 10 %.

Že je to nespravodlivé? Že jej iba vypadol text a nemal kto našepkávať? Ale pani ministerka je predsa členkou vládnej koalície a riadi predsa tento štát. A vyjadruje sa a schvaľuje aj rozpočet, ktorý sa týka každého z tu žijúcich ľudí. Mala by predsa ovládať to, o čom rozhoduje. Alebo mať aspoň prehľad...

A potom sa možno čuduje, keď sa stáva hitom internetu. Veď aj tejto jej nevedomosti sa chytili mnohí. "Podľa pani Remišovej je na Slovensku DPH 21 %. A toto čudo je vicepremiérkou a ministerkou
investícií," napísal napríklad na sociálnej sieti Marián Greksa. A ďalší a ďalší...Iní nevedeli, či sa majú smiať, alebo plakať. Áno, smutno smiešne. Tragikomické.

"Každé majstrovstvo potrebuje okrem talentu aj desať tisíc hodín praxe," vravia niektorí. V prípade Veroniky Remišovej tá prax akosi nepomáha. Len na základe čoho potom tie funkcie pribúdajú???

Mladí Za ľudí: Správanie Remišovej nemôžeme akceptovať! Od strany sa dištancujeme
Mládežnícka organizácia Mladí Za ľudí sa rozhodla ukončiť svoju podporu strany Za ľudí. A čo je ešte prekvapujúcejšie, chystá sa taktiež ukončiť so stranou akékoľvek ďalšie vzťahy, informuje portál extraplus. Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Diana Zaťková