Denisa Saková: "V celej histórii Slovenska politici neútočili na OČTK tak, ako teraz"
20 | 09 | 2021 I Ivan Brožík
Téma vyšetrovateľov dominovala aj v druhej časti relácie V politike TA3. Stretol sa v nej Ján Krúpa z OĽaNO s Denisou Sakovou z Pellegriniho Hlasu.

Ján Krúpa z OĽaNO inými slovami zopakoval  predchádzajúci Matovičov refrén bez ďalšieho textu pesničky. Zdá sa, akoby predstavitelia OĽaNO hovorili nacvičenou rečou podľa vopred napísaného scenára.
Tvrdé konštatovanie  Sakovej, téma pre prokurátora

"Myslím si , že sme nikdy neboli svedkami toho, aby politici tak útočili na OČTK. Saková nepriamo naznačila, že politici určili, koho treba vyšetrovať a trestať.
Závažná informácia

Z úst Denisy Sakovej sa dozvedáme, že "tím Očistec "jednoducho našíval" nejaké skutočnosti na vyšetrovateľku."
Posilniť Lipšica?

Bývalá ministerka vnútra tiež upozornila na pokusy ohľadne oslabenia pozície Generálneho prokurátora: "Paragraf 363 by mal byť odňatý GP a presunutý na ŠP. Sú to veci, ktoré sa tu nediali v celej histórii samostatného Slovenska."

"ide o flagrantné ohýbanie zákonov. A zneužívanie moci." Konštatovala Denisa Saková.
Protiargument

Poslanec Ján Krúpa v relácii V politike TA3 ironicky oponoval exministerke: "Teraz je polícia kritizovaná za svoju činnosť."

Čakám, kto spustí dvojaký meter, konštatuje právnička Laššáková na margo vzatia vyšetrovateľov NAKA do väzby
Vojna v polícii sa môže opäť preniesť aj na parlamentnú pôdu, respektíve i do koalície. Zatýkanie elitných vyšetrovateľov z NAKA aj dočasného šéfa inšpekčnej služby, ktorých súd poslal do väzby, môže mať väčšie dôsledky ako sa teraz... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik