Mladí Za ľudí: Správanie Remišovej nemôžeme akceptovať! Od strany sa dištancujeme
20 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Mládežnícka organizácia Mladí Za ľudí sa rozhodla ukončiť svoju podporu strany Za ľudí. A čo je ešte prekvapujúcejšie, chystá sa taktiež ukončiť so stranou akékoľvek ďalšie vzťahy, informuje portál extraplus.


Členovia organizácie sa od správania predsedníčky hnutia Veroniky Remišovej v poslednom období v plnej miere dištancujú. Všetci tí mladí, ktorí boli aj členmi strany, v nej ukončia svoje členstvo.
Nedemokratická strana jedného človeka

Členovia mládežníckej organizácie stranu Za ľudí považujú za nedemokratickú stranu jedného človeka. Vyjadrili aj presvedčenie, že v budúcnosti by sa dal očakávať  jej zánik alebo splynutie s inou stranou. V tlačovej správe to uviedol predseda organizácie Mladí Za ľudí Filip Bajtoš.

Podľa neho pre členov a členky organizácie Mladí Za ľudí je neakceptovateľné, ako sa správala predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová a ďalší členovia vedenia strany pred a po odchode frakcie okolo Márie Kolíkovej do poslaneckého klubu SaS. Zároveň sa organizácia od tohto správania dištancuje.

Denisa Saková: "V celej histórii Slovenska politici neútočili na OČTK tak, ako teraz"
20 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Strana stratila svoju víziu

„Strana Za ľudí podľa členov stratila svoju víziu vo forme centristickej a demokratickej alternatívy, ktorá bola plná schopných a kvalitných odborníkov a ľudí z regiónov. Členovia mládežníckej organizácie dnes stranu Za ľudí považujú za nedemokratickú stranu jedného človeka, ktorý z nej vytlačil akýkoľvek potenciál a v budúcnosti očakávajú jej zánik alebo splynutie s inou stranou,“ uviedol Bajtoš.

Rozhodnutie mládežníckej organizácie podľa Bajtoša nesúvisí len s konaním predsedníčky a ďalších členov predsedníctva strany navonok, ale rovnako s konaním týchto ľudí smerom do vnútra strany.

Lipšic ako člen bezpečnostnej komisie je ako Mikuláš Černák v komisii boja proti mafii, tvrdí Pellegrini
Peter Pellegrini sa v relácii RTVS O 5 minút 12 vyjadril ku komisii, ktorá má nastoliť právny štát. Informáciu, že členom tejto komisie má byť aj Daniel Lipšic, vymenovaniu Mikuláša Černáka za člena komisie boja proti mafii. Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Nedokáže chrániť verejný záujem

V tlačovej správe sa ďalej uvádza, že členovia organizácie sú si istí, že strana Za ľudí dnes už nepredstavuje alternatívu k mafiánskemu štátu Smeru – SD. Podľa nich už strana nedokáže chrániť verejný záujem pred správaním niektorých koaličných partnerov a vyvažovať ho.

Mládežnícka organizácia je evidovaná ako občianske združenie. V krátkom čase bude mať snem, na ktorom zmení svoj názov, poslanie, stanovy a dohodne sa na ďalšom postupe presadzovania rozumných riešení problémov, ktoré trápia mladých, avšak už v inej podobe, než pod značkou Za ľudí, dodáva Bajtoš.

500 eur za lieky, na urazenú, ranenú dušičku politikov (Felvidék.ma)
Správa o pápežovej návšteve a tretej vlne epidémie zatlačila do úzadia a zatemnila obscénny návrh zákona, z ktorého vyplýva, že naši politici sú na kritiku mimoriadne citliví. Presnejšie povedané, voči kritike majú malú alebo žiadnu toleranciu. A... Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová