Brutalita v Nemecku: Pokojná demonštrácia skončila horiacimi barikádami (VIDEO )
20 | 09 | 2021 I Ingrid Vrabcová
Protifašistická demonštrácia nezostala taká, ako jej účastníci pôvodne sľubovali. Už počas pochodu lietali kamene a neskôr došlo k požiaru. Polícia zasahovala až do neskorého popoludnia, píše Stern.

Spočiatku pokojná demonštrácia v Lipsku prerástla do výtržností. Počas pochodu z centra mesta na juh Lipska demonštranti hádzali kamene a poškodzovali okolité budovy. Po oficiálnom ukončení pochodu ľudia v kuklách podpálili barikády v štvrti Connewitz. Polícia použila vodné delá. Protestujúci na ňu útočili kameňmi. Ľudia boli zmobilizovaní do protestov v celej krajine.

Protikoronové demonštrácie plné policajnej brutality v Berlíne (VIDEO)
Takmer 5 000 policajtov sa v Berlíne snažilo potlačiť nepovolené protikoronové demonštrácie. Kvôli policajnému násiliu bol povolaný vyslanec OSN, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Podľa polície sa na demonštrácii zúčastnilo až 3 500 ľudí. Podnetom  bol súdny proces s lipskou študentkou Linou E. a tromi spoluobžalovanými z Lipska a Berlína za založenie zločineckého zoskupenia a útoky na údajných prívržencov pravice. Demonštranti požadovali okamžité prepustenie ženy.

Zásah polície proti demonštrantom / Screenshot videa YouTube

Po skončení oficiálneho pochodu sa dostali k slovu výtržníci

Demonštrácia sa spočiatku začala pokojne. Neskôr sa dostali na rad petardy a zápaľné fľaše. Keď pochod prechádzal okolo policajného riaditeľstva v Lipsku, demonštranti v kuklách hádzali na budovu fľaše a dlažobné kocky. Od agresívnych útokov neušetrili ani blízke budovy bánk, na ktorých rozbíjali okná. Terčom útoku sa stala aj ubytovňa študentov.

Polícia nasadila vodné delá / Screenshot videa YouTube


Demonštrácia sa oficiálne skončila v štvrti Connewitzer neskoro popoludní. Podľa hovorkyne polície lipská prokuratúra už začala vyšetrovanie pre porušenie zákona o zhromažďovaní. Veľký počet účastníkov bol maskovaný. Niesli transparenty s vyhrážkami adresovanými šéfovi Policajného centra pre boj proti terorizmu a extrémizmu (PTAZ).

Polícii sa spočiatku nedarilo demonštrantov potlačiť. Ešte podvečer krúžil nad štvrťou Connewitz policajný vrtuľník. Saským policajtom pri zásahoch pomáhali kolegovia z Dolného Saska, Saska-Anhaltska a Durínska, uzatvára Stern.



Zobuď sa, Rakúsko! Megademonštrácia proti koronovým opatreniam 11. septembra 2021 vo Viedni! (Siri Sanning, Willi Huber)
Komentár Siri Sanning a Willi Huber (Report24) Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová