Šátek: Kyselica si myslí, že sme pripečení, Lipšic hovorí niečo, čoho pravdivosť nemožno preveriť
19 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Niekdajší elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek na sociálnej sieti pripomína prešľapy Lukáša Kyselicu. A prináša aj návod pre špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, čo robiť, keby ho v budúcnosti opäť sledovalo vozidlo s neevidovanou poznávacou značkou. 


"Kyselica si asi myslí, že všetci sme stratili pamäť. Že sme tak pripečení, že po pár mesiacoch už zabudneme na jeho prešľapy. Že presadzoval Bilecovú, že si obsadil s rodinkou ako štátny tajomník vilu ministerstva vnútra. A že počas volebných kortešačiek do parlamentu bol „utajeným“ príslušníkom Vojenského spravodajstva, píše na sociálnej sieti Jozef Šátek. A pripomína, že Kyselicu v tom čase riadil Balciar. "Ten, ktorý vlastní toľko nehnuteľností, že ich asi každé kupoval za euro. Teda podľa svojej výšky služobného príjmu," zdôrazňuje bývalý elitný  vyšetrovateľ.

Lipšic nemá na spravodlivosť jednotný meter, ale dvojaký kilometer, tvrdí Šutaj Eštok
Situácia okolo špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica sa vyostruje. Je dramatická, ba možno mu ide aj o život! Tak asi takto nejako si to myslí on sám. Jeho slová niečo podobné naznačujú. Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Kyselica "trtošil“ osem rokov v tíme „Gorila“

Jozef Šátek pripomína, že podľa slov „klasika“ Trnku, Kyselica sa „trtošil“ osem rokov v tíme „Gorila." "Pravdaže, bez akéhokoľvek pozitívneho výsledku," píše Šátek. A je rozhorčený nad vyjadrením Lukáša Kyselicu, ktorý podľa neho zasvätene hovorí o tom, že po voľbách nechceli robiť čistky, preto vymenili len pár policajných funkcionárov.

"To môže hovoriť ten, kto absolútne nerozumel a nerozumie situácii v polícii, po 12. rokoch šéfovania kaliňákovsko - sakovskej skupiny," vysvetľuje Šátek. A dodáva, že len trochu skúsenejší vedúci funkcionár polície, ktorým Kyselica nikdy nebol, musel vedieť, že bez zásadnej personálnej previerky všetkých funkcionárov od najvyššieho stupňa až po spodok nemôže prísť k skutočnej zmene charakteru policajnej práce.

Kyselica podľa neho iba dokazuje, že situáciu na začiatku vládnutia zle zhodnotili, podcenili ju a jej výsledkom je súčasná katastrofálna situácia v polícii ako aj vo vzťahoch k prokuratúre a SIS. Šátek súhlasí s tým, že vyšetrovatelia sa pred vydaním uznesenia radia. Absolútne ale odmieta a nesúhlasí s tým, že vyšetrovatelia sa dohovárajú na tom, ako skutok bez podložených konkrétnych dôkazov obsahovo zmanipulujú, aby ho právne mohli kvalifikovať tak, aby výkonom dozoru bola vecne príslušná špeciálna prokuratúra.

SNSĽP vyzýva poslancov nepodporiť zákon od A.Záborskej súvisiaci s potratmi
Slovenské národné stredisko pre ľudské práva (SNSĽP) vyzýva v liste poslancov Národnej rady (NR) SR, aby nezahlasovali za prijatie návrhu zákona o pomoci tehotným ženám. Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Návod pre Daniela Lipšica, čo robiť, keby ho v budúcnosti opäť sledovalo vozidlo

V závere príspevku sa Šátek vyjadruje k šokujúcemu vyjadreniu špeciálneho prokurátora D. Lipšica o tom, že ho sledovalo vozidlo s neevidovanou poznávacou značkou. A zamýšľa sa nad tým, prečo špeciálny prokurátor nepoužil ten najjednoduchší postup. "Zavolať operačného dôstojníka polície. Oznámiť mu túto hrozbu a okamžite privolať policajné hliadky okamžite k zastaveniu a previerke osadenstva vozidla. "Aspoň takto sa to v normálne fungujúcej spoločnosti robí. A nie hovoriť o niečom, čoho pravdivosť už nemožno následne preveriť," vysvetľuje Jozef Šátek.

Jozef Šátek: " Ústavným činiteľom je zakázané zasahovať do trestného procesu"
"Som veľmi zvedavý na ten Hegerov "plán" ako vyriešiť túto situáciu medzi útvarmi a skupinami policajtov, ešte k tomu boj medzi špeciálnou a generálnou prokuratúrou. K čomu sa pridala aj Remetova skupina na krajskej prokuratúre a nad všetkým... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Ivan Brožík