Jozef Šátek: " Ústavným činiteľom je zakázané zasahovať do trestného procesu"
16 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

"Som veľmi zvedavý na ten Hegerov "plán" ako vyriešiť túto situáciu medzi útvarmi a skupinami policajtov, ešte k tomu boj medzi špeciálnou a generálnou prokuratúrou. K čomu sa pridala aj Remetova skupina na krajskej prokuratúre a nad všetkým dohliada SIS. SIS, ktorá do veci je priamo zainteresovaná, keďže majú svoju "špičku" trestne stíhanú. A dokonca porušila dlhoročného bobríka mlčania a verejne napadla občana pre jeho spôsob obrany v jeho trestnom stíhaní." (Citát Jozef Šátek)


"V prvom rade je to boj prostredníctvom inštitútov trestného konania, takže prijať akčný "plán" by nevyhnutne znamenalo zasahovať do tohto procesu" Píše na sociálnej sieti niekdajší elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek

Rewprofoto FB (@Jozef Šátek

Politici majú zakázané vstupovať do trestných konaní

"To je však zo zákona politikom, ústavným činiteľom či spravodajským službám zakázané. Z tohto dôvodu od Hegera a bezpečnostnej rady nič svetoborného neočakávam, len reči." Pripomína zjavne koaličným politikom neznámy fakt odborník a právnik Jozef Šátek.
Mikulec to nechal "vyhniť"

"Problém tu bol už po voľbách, Mikulec a spol. ho vôbec neriešili, nechali veci po "starom", všetkých tých ficovsko-kaliňákovsko-sakovských ponechali na svojich funkciách. Veď prišla nová politická "kultúra", čo nevyhnutne muselo a aj smerovalo k vyostreniu situácie. Bývalé politické špičky sú osobne ohrozené, ako aj ich oligarchovia, takže využili svojich ľudí v týchto inštitúciách (polícia, SIS, prokuratúra) a začal sa národnooslobodzovací boj za "slobodu a demokraciu".

"(Rozumej, "našu slobodu a naše majetky"). "
Zodpovední už sú aj tí, ktorí tu sú rok a pol

"Pravdaže za túto situáciu môžu aj tí, ktorí tu bačovali 12 rokov ale už sú zodpovední aj tí, ktorí s tým nevedeli a už rok a pol nevedia pohnúť. Je to o neschopnosti, neodbornosti, podceňovaní situácie, zlom personálnom výbere, nepripravených a nerealizovaných reformách ..."

"Oheň sa nezadržateľne šíri, hasiči oslavujú výborné výsledky a keby aj chceli, tak ostali bez vody." Končí v celkom peknom prirovnaní svoj status Jozef Šátek.

Exvyšetrovateľ Šátek netuší, o akej "elitnosti" svojich vyšetrovateľov trepe Lipšic
Bývalý vynikajúci vyšetrovateľ Jozef Šátek poukazuje na amaterizmus, neskúsenosť a politické stereotypy v práci mnohých súčasných vyšetrovateľov. Zameriava sa na tých, ktorých dnes mnohí koaliční politici, špeciálny prokurátor a hlúpe médiá... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Ivan Brožík