Matovič v ideologických šľapajach Jakeša: "Musíme sa zomknúť"
19 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Slovné spojenie, ktoré najčastejšie používali boľševici starého režimu znie - "musíme sa zomknúť". Vzniklo na to aj niekoľko nesmrteľných hlášok vo filmových komédiách, ale aj v povestnom Jakešovom prejave, v ktorom sa vyplakával, že sa cíti ako kôl v plote. "Musíme sa zomknúť" použil aktuálne aj Igor Matovič.


Podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič v relácii V politike TA 3 povedal, že "chce určite byť členom skupiny", aspoň na začiatok. Tá v systéme našej legislatívy naozaj iba akási vyšetrovacia skupina bola založená s cieľom politicky preveriť trestné stíhanie vyšetrovateľov NAKA, čo samo o sebe je nezákonné.
Žiadna vojna policajtov

"No, to čo tu predvádza Robert Fico a Peter Pellegrini," zaznela k tejto téme klasická mantra Igora Matoviča.

Erik Kaliňák o nových "našich", o nevidiacich novinároch a o Matovičovej strate pamäte
"Dal nám Matovič konečne za pravdu?" Pýta sa Erik Kaliňák a v nasledujúcom texte aj vysvetľuje, čo ho priviedlo k tejto otázke. Ale aj ďalšej - "stále vám to nie je trápne?", ktorú adresuje slovným verklíkom, opakujúcim neustále iba "mafia, mafia... Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Matovičov slovník

"Ako premiér som sa nevyjadroval k činnosti OČTK. Na druhej strane - od volieb, akonáhle sme rozviazali ruky, tak Peter Pellegrini a Robert Fico sa denne ‘zavzdušňovali’ nad tým, ako sa to manipuluje s vyšetrovaniami. (A ich voliči podľa nich pravdepodobne seno žerú)." Ďalšie slová podpredsedu vlády - opľúvanie, vagabundi.
Matovič o Kollárovi

Boj sa mafiou by mal byť záležitosťou celej vlády. Tvrdí Matovič a dodáva slogan: "Vyčistiť Slovensko".

"Ja si neviem predstaviť teraz zradiť ľudí, ktorí nás volili."

"Ja som smutný z vystúpenia Borisa Kollára a budem robiť všetko pre to, aby sa vrátil na palubu boja proti korupcii"

Pozn red. HD.: A vyčistiť, čistiť, čistíme!)

A zas Igor Matovič: "Mafia, vagabundi, nákupy prokurátorov, vyšetrovateľov, sudcov, očistný proces."
Matovič k "čurillovskej mafii"

"Pán Čurilla je jeden z tých, ktorí nastavovali krk, a áno, teraz sa venuje skorumpovaným politikom a ich prisluhovačom. Boris Kollár by sa určite mal ospravedlniť."
Matovič k novej skupine - bez Sme rodina

"Úprimne, je mi ľúto postoja a netajím, ja mám Borisa Kollára rád. V ťažkých chvíľach dodržal slovo. Teraz akoby zablúdil alebo maják mu prestal svietiť."

"Ak by Sme rodina blokovala očistný proces a ak by naďalej chcela umožniť mafii vyťahovať záhadné paragrafy, potom Sme rodina sa mentálne vzďaľuje od koalície a potom si dáme otázku, či sa to dá aj bez nich,"  odpovedal Igor Matovič na jednu z otázok moderátora relácie TA3 V politike.
Pamätáte sa na frázu boľševikov?

"Ak bude Kollár ťahať s Ficom a Pellegrinim, je našou povinnosťou sa zomknúť." Dodal Igor Matovič v citovanej relácii a ešte prízvukoval: "Zlomový bod musíme ustáť."

(Medzititulky red. HD.)

Blaha: Lipšic patrí do basy! Aj celá jeho mafia vrátane Mikulca a Matoviča
Šéf špeciálnych prokurátorov Daniel Lipšic je stále tŕňom v oku opozičným stranám, medzi ktorými hrá prím najmä Smer. Ľavičiari dokonca žiadajú generálnu prokuratúru o disciplinárne a trestné konanie. Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik