Veroniko, ty si prase! Včera chtelas, dneska zase?! alebo Keď prehovorí Vasilisa Premúdra Remišová
18 | 09 | 2021 I Aneta Leitmanová
Keď prehovorí vicepremiérka Veronika Remišová, tlačí sa na jazyk stará česká odrhovačka. "Veroniko, ty si prase! Včera chtelas, dneska zase?!" Áno, presne také oplzlé a tupé sú vyhlásenia predsedníčky žaluďov a podpredsedníčky vlády.
Rozcítená Vasilisa

I napísala Veronika Remišová na Facebook: "Pozastavili im platy, dali ich do väzby. Agresívny a vulgárny útok korupčnej chobotnice na právny štát."

Takto srdcervúco žiali nad vzatím do väzby vyšetrovateľov NAKA Pavla Ďurku a Jána Čurillu. Odrazu žiadne pexeso. Náhle sa Veronika Remišová alias Vasilisa Premúdra premenila na útlocitnú paničku, čo žiali, že protežanti režimu išli do toho istého žalára, kde umučili generála Lučankého.
Padni, komu padni? Preboha, len nie našim!

"To, čo sa deje, nie je vojna v bezpečnostných zložkách. Je to zápas. Zápas o právny štát, zápas o charakter Slovenska. Dnes sú vyšetrovatelia najťažších korupčných káuz vo väzbe, za asistencie a dozoru generálnej prokuratúry. Majú pozastavené platy. Ich rodiny sú v neistote," plačká ďalej Remišová.

Milan Markovič bez servítky: "Očkovanie je biznis, kontroverzní sú mnohí iní, nie Bukovský!"
Milan Markovič je opäť v "plnej paráde". Vždy hovoril, čo si myslí, ako vníma udalosti, politiku a moc. Preto často hovoriť ani nesmel. Politika a moc neobľubujú ľudí s vlastným názorom. Tak sa pozrieme na tie Markovičove. Hovorí napríklad, že... Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Ivan Brožík


Všimnime si, ako na stranu dobra stavia obvinených vyšetrovateľov a na stranu zla generálnu prokuratúru. Odrazu neplatí Lipšicovo padni, komu padni. Odrazu neplatí, že vyšetrovatelia budú môcť dokázať svoju nevinu, ako to zlomyseľne vytrubovali do sveta Mária Kolíková s Vasilisou v prípade generála Lučanského.
Naša mafia je dobrá

A Remišová blúzni ďalej: "Ak by sa mafia a systém inštitucionalizovanej korupčnej chobotnice chcel vyhrážať a zastrašovať čestných ľudí, policajtov a vyšetrovateľov, nerobili by to ináč. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic otvorene hovorí o tom, že vyšetrovatelia korupcie dostávajú rany z vlastných radov. Za to, že si trúfli vyšetrovať tých, ktorí boli roky nedotknuteľní."

Nuž áno, katan Matovičovho režimu Lipšic hudie svoje. No generálny prokurátor Maroš Žilinka a jeho námestník Jozef Kandera tiež čosi hovoria. Obviniť osobu zo spáchania trestného činu je možné len v súlade so zákonom. A Krajská prokuratúra v Bratislave zase hovorí, že Čurilla s Ďurkom manipulovali s výpoveďami kajúcnikov tak, že tým poškodzovali práva iných osôb. To je v rozpore so zákonom a dôvodom na trestné stíhanie. O tom však už Remišová mlčí, pretože po takom to A by muselo odznieť aj B: Praktiky Ďurku s Čurillom zaváňajú mafiánstvom.
Kto je korupčná chobotnica?

"Korupčná chobotnica sa bráni zo všetkých síl, pretože teraz ide o všetko. S partnermi chcem riešiť konkrétnu pomoc vyšetrovateľom, ktorých rodiny sa ocitli bez príjmu, ako aj konkrétne opatrenia na ochranu zákona a poriadku," napísala na záver statusu Remišová. To si vyžaduje položiť niekoľko rečníckych otázok:

Poľnohospodárstvo je u nás pred kolapsom. Doplatíme na to všetci! Varuje Becík (VIDEO)
Ceny potravín v našich obchodoch utešene rastú a Slováci sú nútení opäť si uťahovať opasky. Podľa predvolebných sľubov súčasnej vlády malo byť lepšie, no opak je pravdou. Je nám horšie a horšie. Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Ako si môže toto neohrabané stvorenie dovoliť tvrdiť, že normálny procesný postup voči podozrivým vyšetrovateľom NAKA je obranou korupčnej chobotnice? Máme tomu rozumieť tak, že generálna a krajská prokuratúra sú jej súčasťou?

Akých partnerov má Remišová na mysli? Nemal by zbystriť jej manžel? A keď už sa chce hrať na charitu, prečo len v prípade Ďurku a Čurillu? Koľko rodín ostalo v dôsledku šikanovania, prenasledovania a žalárovania Matovičovým režimom bez živiteľov?

Nemala by sa Remišová starať predovšetkým o digitalizáciu Slovenska namiesto fušovania do opatrení na ochranu zákona a poriadku? A ako podľa Vasilisy Premúdrej vyzerá taký poriadok? Tak, že generálny prokurátor obviní tých a jedine tých, ktorých vopred určí koaličná rada?

Verona! Ešte šťastie, že zem je guľatá a sú na nej vysoké hory. Vďaka zakriveniu, grúňom, kopcom a štítom nedovidíš tak ďaleko, ako siaha tvoja hlúposť.

OĽaNO bez hanby avizuje čistky - návrat päťdesiatych rokov?
OĽANO po voľbách nechcelo robiť veľké čistky, v zmysle zákona plánovalo vymeniť pár kľúčových ľudí. Podľa poslanca Národnej rady SR Lukáša Kyselicu sa ukazuje, že to nestačilo. Vraj nastal čas na výraznejšie zmeny. Vyhlásil to podľa správy TA SR v... Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | TASR/upravil Ivan Brožík