Na súde s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom K. prednesú záverečné reči
17 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom K. Keďže vo štvrtok (16. 9.) sudkyňa ukončila dokazovanie, prednesené budú záverečné reči. Dušan K. je obžalovaný z viacerých trestných činov.


V prípade vypovedalo viacero svedkov. Medzi nimi i bývalá prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry Blanka Godžová. Na júlovom pojednávaní opísala, že dostala pokyn od Dušana K. týkajúci sa väzobnej veci niekdajšieho bosa takáčovcov Ľubomíra Kudličku. Voči rozhodnutiu o prepustení Kudličku z väzby preto nepodala sťažnosť.

Kajúcnik a bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó tvrdil, že bývalému špeciálnemu prokurátorovi za to odovzdal 50.000 eur. Tiež vypovedal, že mu Dušan K. pomáhal zbaviť sa podozrení z prípravy vraždy vyšetrovateľa Jána Č. sprístupnením celého spisu.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala Dušana K. koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie sa vzdal krátko po vznesení obvinenia. Čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Vo väzbe je od októbra minulého roka. Vinu popiera.

Zurian šokuje: Ku Koščovi chodili na obedy Lipšic so Slobodníkom, Pčolinským aj Kováčikom!
Veci, ktoré sa dejú v našej polícii a tajnej službe ďaleko presiahli hranice, ktoré sa dajú normálnym ľudským rozumom pochopiť. Zatýkania na jednej, druhej či tretej strane, teda SIS, NAKA a Úrade inšpekčnej služby, sa tu ešte nikdy v novodobej... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik